Yoggy – It’s Alright (1986)

Ett kort inlägg om och med en låt som lätt kan kategoriseras som en bagatell, men i vissa kretsar skulle kunna ses som en raritet…

Alla minns naturligtvis Freestyle. Christer Sandelin och Tommy Ekman är ju de mest namnkunniga medlemmarna i bandet, även om även tjejerna Gigi Hamilton, Kayode ’Kayo’ Shekoni och Diane Söderholm (senare i DaYeene) inte heller är direkt okända :) Men, hur många har koll på de två andra killarna som var med och bildade bandet 1978? Keyboardisten Anders Uddberg, som gick bort 1984, var en av dem – och trummisen (och sångaren) Joakim Hagleitner var den andre.20 - Yoggy - It's Alright

Sandelin, Ekman och Hamilton fortsatte som bekant efter Freestyletiden som Style, men när det gäller Hagleitner så finns inte många spår av en fortsatt musikkarriär. Bortsett från den här singeln då. Han gick under smeknamnet Yogi, som vilket han också ofta benämns på skivomslag o d, men när det bestämdes att han skulle släppa en singel – då kallade han sig istället Yoggy!? Visst, det låter kanske likadant, men ställer till en del problem när man vill ha koll så här i efterhand ;-)

Som sagt, låten ifråga är en bagatell, och sånginsatsen är kanske inte helt klockren, men med producenthjälp från de gamla kompisarna Sandelin/Ekman så är Yoggys engångsprojekt en trevlig förströelse!

Yoggy – It’s Alright
(Hagleitner)
1986, Do-Re-Mi Records
Producerad av Christer Sandelin och Tommy Ekman

 

4 thoughts on “Yoggy – It’s Alright (1986)

  1. Jocke har faktiskt satt ytterligare ett spår i musikhistorien, då han tävlade i Melodifestivalen 1991 med låten ”Kommer Du Ihåg Mig”. Låten framfördes av betydligt bättre sångaren Jim Jidhed och hamnade på tredje plats. Jocke ska tydligen också ha skrivit fler låtar till tävlingen, som dock inte kommit med.

    1. Ah, det visste jag ju faktiskt – nu när du säger det :) Och tänk, det är nästan så jag kan räkna med att få lära mig nåt nytt så fort jag skriver att någon t ex ’inte har gjort så mycket väsen av sig’, eller nåt liknande :) Tack Stefan (och ni andra) för engagemanget :)

      1. Det är ju svårt att finna information om många ”bortglömda” artister från 80- och 90-talet, så det är härligt när man kan hjälpa varann med små bitar var på fantastiska sidor som denna! :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *