Glen Spove – Lovers On The Run / Macho (1986) – och lite till…

Jahaja, mina damer och herrar! Dags för vad man skulle kunna kalla för en ren och skär komplettering. Men det vore ju i så fall att degradera bloggens ’flöde’ till att bara handla om att täcka in och redovisa mina favoritlåtar. Och så är det ju inte… ;-) Låt oss istället se detta som ännu ett skamlöst hyllande av något som av många anses vara ’daterat skräp’…

04 - Glen Spove - MachoVi snackar om ytterligare två låtar från ett av mina ’dream-team’ när det gäller låtskriveri och produktion under det glada 80-talet – Max Brunzell och Rex Gisslén, här med benäget bistånd från Peo Thyrén och Alexander Bard. Vi har tidigare njutit av deras alster i form av Rex’ Angelina Angeleyes och Step By Step, Venus’ Bang Bang, Body Heat’s Dancing In The Moonlight – och Glen Spove’s Blue Islands. Och här är alltså två sidor av ytterligare en singel från den senare. Glen Spove – strippan som blev kändis genom en massiv bevakning från ju-mer-naket-desto-bättre-tidningen OKEJ, och som släppte ett gäng singlar under 80-talets senare del. Här är den första, där A-sidans Macho egentligen inte är nån större favorit hos mig –  jag föredrar utan tvekan B-sidans Lovers On The Run. Men jag ger dig chansen att göra en egen bedöming ;-)

Glen Spove – Lovers On The Run / Macho
(Brunzell-Gisslén-Thyrén-Bard)
1986, Virgin Scandinavia
Producerade av Max Brunzell, Rex Gisslén och Peo Thyrén

[wpdevart_youtube]0fZ7J3etJRk[/wpdevart_youtube]
[wpdevart_youtube]v4Pc-WYYrf0[/wpdevart_youtube]

I samband med förra inlägget med Glen, så fick jag tips om att han nyligen gjort comeback på musikscenen, som en del av trion Piano Canto, som själva beskriver sin musik som ’operatic pop’. Efter tio års sånglektioner låter Glen Spove numera så här:

[wpdevart_youtube]SWAXbiHLmb4[/wpdevart_youtube]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *