Bogart Co – See The Light (1986)

Ett spontant infall så här på torsdageftermiddagen! Den här låten passerade förbi i bakgrunden här under dagen, och jag hajade till och var tvungen att ’spola’ tillbaka! Det här är för dig som i likhet med mig håller Secret Service’s Flash In The Night som en av 80-talets stora klassiker, och som inte har något emot när artister låter sig inspireras av något så bra ;-)

FrontDet här alltså det finska bandet Bogart Co, som jag skrev om i mars (Här kan du läsa det inlägget, och lyssna på lite fler låtar…). Under deras ’storhetsperiod’ produceras mycket av deras material av svenske Ulf Wahlberg (ja, keyboardisten från nämnda Secret Service)  och här, på albumet Only Lonely från 1986, har han alltså lånat en hel del från sig själv :) Låten See The Light är på papperet skriven av bandets sångare Esa Mäkelä (eller Reddie Redford, som han gärna ville kalla sig), men det var nog främst slingan från Flash In The Night som fick mig att stanna till. Jäkligt bra, helt enkelt – ibland ÄR det ok att ’låna’…

Bogart Co – See The Light
(Mäkelä)
1986, Lighthouse Records
Producerad av Ulf Wahlberg

[wpdevart_youtube]lVP8I8zZ16k[/wpdevart_youtube]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *