Katze – Tid att älska (1982)

Jag inser att det finns två vägar att följa när det gäller urvalet här – antingen kör jag 100% på egen smak (nyligen definierad som ’regelmässigt okreddig’), d v s Style-, Shanghai- och schlager-related. Typ :) Eller också kör jag på det som verkar röna ett mer eller mindre ’kreddigt’ intresse, och som även andra står för och skriver om :) Självklart behöver inte det ena utesluta det andra…men ändå.

11 - Katze - Tid Att ÄlskaHär kommer ett band som verkar tämligen intressanta bland konnässörer av svensk synth, new-romantic och även i viss mån i hårdrockskretsar – vilket ju i sig är en skön kombination. Bandet heter Katze och släppte mig veterligen bara två singlar – Till mig (som jag inte har) och Tid att älska. Den senare är riktigt bra, och förvånansvärt okänd och bortglömd får man säga. Bandet bestod av Per Blom (keyboards, sax, sång), Mats Reiniusson (bas, keyboards), Micke Andersson (gitarr, keyboards), Pelle Lindell (trummor) och Ernst Nathorst-Böös (synthprogrammering). Två namn är lite extra intressanta för en nörd som jag…

Per Blom har senare spelat med Ulf Lundell, Magnus Lindberg, Leather Nun och många fler, samt producerat både John och Tone Norum, Criss 99, Return, Dalton och många andra under ’den svenska pudelvågen’. Senare bildade han t ex också showbandet Hot Soup tillsammans med bl a musikalsångaren Janne Åström och Svante Drake.

Pelle Lidell trummade åt en massa artister under 80-talet och hamnade senare som studiotrummis i L.A, bl a åt Glen Ballard (Alanis Morissette, Aerosmith). Där påbörjade han också sin karriär A&R-manager, vilket han sedan gjorde sig ett namn som även i Sverige. 2011 var han dessutom en del av Idol-juryn, vilket kanske trots allt var det han är mest känd för? ;-)

Men, nu var det ju alltså dessa herrars alster från 1982 det skulle handla om…

Katze – Tid att älska
(Per Blom)
1982, Epic

 

1 thought on “Katze – Tid att älska (1982)

  1. Niclas

    Läste din artikel om Katze och kan inte annat än att hålla med. Tid att älska är en mycket bra låt och det är synd att det inte går att få tag på den i CD-format.

    /Johan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *