Charlotte Ardai – Strange Desire (1986)

Nu tog det några dagar mellan inläggen igen, men jag är övertygad om att du har kunnat använda tiden till att surfa igenom lite äldre inlägg som du kanske missat, eller hur? Idag tänkte jag i alla fall gå lite utanför ramarna, fast egentligen inte alls. Är du med?

Det här är nämligen klockrent tillhörande kategorin ’svensk vinyl’, men det är varken synthigt, Shanghai-relaterat eller har nånting med Melodifestivalen att göra – nej, idag är det musikal som gäller! Generellt så är jag ingen stor vän av musikalmusik – visst, klassikerna från de stora musikalerna håller ju, men i övrigt tycker jag sällan låtarna, eller framförandena, är särskilt bra.

RingoMusikalen i det här fallet heter Ringo, och jag har inte sett den. Jag vet faktiskt inte i vilken omfattning den har satts upp efter urgenomförandet på Göta Lejon 1986, då med bl a Niclas Wahlgren, Christina Schollin och Görel Crona i rollerna? Huvudrollerna spelades dock av Charlotte Ardai och Joakim Jennefors – två röster som du troligen har hört mer av senare, om du har barn vill säga ;-) För förutom att Joakim fortsatt som musikalskådespelare och varit med bl a i Westside Story, Kristina från Duvemåla och Chess, så har de båda (som sedermera även blev ett par privat) agerat röstskådespelare i ett otal TV-serier och filmer – f ö också tillsammans med dottern Mikaela.

Musikalen Ringo då. Den handlar om den 18-åriga tjejen som sjunger ballader skrivna av hennes killkompis som hon är jättekär i, men de är inget par…ännu. Hon spelar också trummor (därav smeknamnet…) i garagebandet Tomten Brinner. Krystat? Nej då ;-) Sen slår hon igenom och blir stjärna, allt förändras, allt kraschar och till sist inser hon vad som är viktigast i livet…

Musiken låter till största delen som den brukar (du kan faktiskt lyssna på hela soundtracket här: http://musikalenringo.se/), bortsett från en låt. Ringo’s ’hitlåt’ i musikalen är Strange desire, alltså framförd av Charlotte Ardai, och jag tycker att den tveklöst förtjänar att omnämnas i samma andetag som hitsen från Flashdance, Fame och liknande. Och samtidigt ställer man sig ju också frågan varför den här sångerskan valde att inte satsa vidare på musiken. Jag hör henne hellre så här än som Sailor Moon…

Charlotte Ardai – Strange desire
(Arnberg/Fermin/Earwicker)
1986 Ringo Productions/Polygram Records

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *