Kristin (Kaspersen) – Storstadsliv (1984)

Kvällens inlägg blir ganska kort, men oroa dig inte – jag har mer omfattande och djuplodande nörderi som ligger och väntar. Ha tålamod ;-)

Anledningarna till att inlägget blir kort är faktiskt flera – dels så finns (väl?) ingen större anledning i att fördjupa sig så mycket kring en artist som aldrig blev artist, utan istället gjorde karriär som programledare. Dels så har flera (åtminstone två) av mina favoritbloggare redan skrivit om den här låten och singeln – och dessutom sågat den så rejält att till och med jag har svårt att få den att lyfta ur sågspånen. Här hittar du den på ”Katastrofala Omslag” – och här på Stafrins Skivguide.

14 - Kristin Kaspersen - StorstadslivVi snackar alltså om Kristin Kaspersen, idag välkänd programledare i vad som i Sverige aldrig kallas för nationell TV. 1984 var hon ’bara’ en 15-årig dotter till en av landets mest folkkära, men redan då passé, artister i form av Lill-Babs. Självklart dök då idén upp att försöka göra även lilla Kristin till stjärna, något som hon säkert inte hade något emot. I den här vevan gav sig mamma Barbro på att göra ett i det närmaste ’poppigt’ album med hjälp av Billy Butt och Anders Henriksson på Little Big Apple, och då passade man på att låta Kristin samtidigt spela in två låtar som man också gav ut på singel.

Musiken till A-sidan Storstadsliv är skriven av en L.Washington (?), medan texten är Pontus Platins – och ja, precis som konstateras i Stafrins Skivguide, så är låten musikaliskt inte dum alls – en väldigt tidstypisk ’tuffare’ schlager, medan texten – och Kristins sånginsats – inte är några höjdare. Låt oss konstatera att det här är kuriosa och kult i väldigt hög grad, men jag tycker faktiskt att det hela är rätt ok, och absolut inte så illa som mina ’bloggkollegor’ tycker. Det finns utan tvekan värre, så den kvalar definitivt in här :)

Kristin Kaspersen – Storstadsliv
(L.Washington – P.Platin)
1984, Little Big Apple Records

[wpdevart_youtube]m__yndOx0Ys[/wpdevart_youtube]

 

4 thoughts on “Kristin (Kaspersen) – Storstadsliv (1984)

  1. Det var jag som gjorde högra teckningen på omslaget. Jag var 20 år och gick på konstskola. Sus:)

    1. Wow! Då förstår jag att du är glad för att omslaget publiceras, så din teckning inte faller i glömska! Den har gett en förmögenhet i royalties kan jag tänka? ;-)

  2. Bra text! Jag tror det är bra för Kristins och Platins självförtroende om någon lyfter upp den i lite annan dager. ;)

    Jag hörde låten första gången 1995 i radio och gillade den skarpt då, utan att lyssna ett dugg på texten eller nåt annat än produktionen. Sen dess har man nog blivit lite ”lyssnarskadad”.

    /JS13

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *