Lili & Sussie – Stay (1986) + Jag väntar på en chans (1985)

 

Det är naturligtvis inte förvånande alls att jag erkänner mig som ett stort Lili & Sussie-fan, inte minst eftersom jag ständigt hyllar Secret Service-gängets produktioner – och de har ju milt sagt en stor del i systrarna Päivirintas framgångar. Som ”riktigt” fan så håller jag ju naturligtvis inte deras största hits (och definitivt inte Oh Mama) som deras största stunder, och jag lovar att återkomma till flera pärlor ur deras katalog. Men, idag kör vi två låtar, där den ena är en riktigt svåråtkomlig pärla och den andra har en kul kuriosatwist ;-)

02 - Lili & Sussie - StayFörst till Stay – singeln från 1986 som aldrig har funnits med på något album (inklusive samlingar) och följdaktligen då inte heller på CD. Jag svär mig fri från eventuella nyutgåvor av Dance Romance, men då vill jag gärna veta det ;-) Jag vet att den testades, och floppade i Tracks, men i och med att den i samma stund hamnade på ett av mina blandband, så glömdes den definitivt inte bort av mig. Däremot tog det nog närmare 20 år innan jag fick tag på själva vinylen – stor glädje :)

Det intressanta med att den inte plockats upp på deras album är att den ingick i den triad av singlar som också släpptes i en sorts kampanj för att få till ett internationellt genombrott för systrarna – detta alltså innan de egentligen fått sitt riktiga break i Sverige med Oh Mama (se omslaget till den amerikanska 12″-utgåvan av Stay här intill). 02 - Lili & Sussie - Stay (US 12'')Men det här är alltså i samma veva som nämnda Norell/Håkansson & Co ”tog över” deras produktioner från Niklas Strömstedt, som ju var den som låg bakom dem till en början.

Stay är dock inte skriven av Norell/Håkansson & Co, utan av fransmännen Loridane/Soucasse som de samarbetade med vid den här tiden i Frankrike. Kan det f ö innebära att Stay finns inspelad med t ex Jakie Quartz eller Lohengrin?

Lili & Sussie – Stay
(Loridane-Soucasse)
1986, EMI Svenska
Producerad av Ola Håkansson, Tim Norell & Anders Hansson

 

3239167

Sen har vi då nästa lilla ”pärla”. Eller ja, den här lägger jag kanske inte upp för att den är så bra i första hand – utan för att jag inte kan låta bli! För, visste du att det är Niklas Strömstedt som ligger bakom temat till Beverly Hills 90210? Eller visst, jag hör att det inte är EXAKT, men jag vill gärna tro att TV-seriens kompositör John E. Davis hade hört introt till Lili & Sussies Jag väntar på en chans (från 1985) när han satte sig ner för att skriva introt till sitt ledmotiv (från 1990). Vidare kommentarer överflödiga – här är alltså Lili & Sussie från debutalbumet.

Lili & Sussie – Jag väntar på en chans
(Niklas Strömstedt-Janne Bark)
1985, EMI Svenska
Producerad av Niklas Strömstedt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *