Agnetha Fältskog & Ola Håkansson – Fly like the eagle (1986)

Tänkte jag skulle slänga in en riktig höjdare som bonus så här en helt vanlig torsdagskväll. Funderade förut på om jag lite snabbt och smidigt hade nåt passande ”Melodifestival-2014-related” så här när alla artister just presenterats, men jag körde ju Stenmarck häromdagen…

OlaAgnethaDå kom jag istället på att det ju återigen resoneras om att arrangera Vinter-OS i Sverige (förutom att även Agnetha ju är i ropet igen…) – och vad passar då bättre att anknyta till det än detta? Mmmjo, självklart – singelframsidans The Way You Are vore ju kanske ännu mer relevant, men den här är så mycket bättre, eller hur?

Som sagt, Ola Håkansson och Agnetha Fältskog castades till att marknadsföra Sverige som 1992 års Vinter-OS-arrangör, och 1986 klättrade The Way You Are på listorna lite varstans. Och visst, den här var väl inte helt bortglömd, men som singelbaksida testades den t ex aldrig till Tracks.

Här är en av mina största favoritlåtar från hitfabriken Norell-Oson-Bard – och njut av ett av de sista framträdandena som Agnetha gjorde innan hennes mångåriga ’pensionering’ från popscenen.

Agnetha & Ola – Fly like the eagle (från Flyktinggalan, SVT, 861004)
(Norell-Oson-Bard)
1986, Sonet Grammofon
Producerad av Tim Norell, Ola Håkansson, Anders Hansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *