Anna Book – Vem kan stoppa två hjärtan? (1986)

För det första! Även om det naturligtvis (som påpekats många gånger förr) är jag som helt egenmäktigt avgör vad jag vill ska dyka upp i bloggen, så hamnar jag ibland ändå vid en gräns – låt oss kalla det en skamgräns. Nog för att jag bjuder på både högt och lågt på ”kreddskalan” redan nu, men det finns artister som enligt mig i min lilla värld släppte riktigt bra grejer då det begav sig, men som allmänt sett ligger långt ner på nämnda skala. Herreys-bröderna är ett exempel, Anna Book är ett annat…

3238331För det andra! Ni som följer bloggen på Facebook utsattes igår för en ”introtävling” i form av det minutlånga introt på just den här låten. Grejen är ju nämligen att när jag först hörde den här så trodde jag inte mina egna öron – skulle det här Stock-Aitken-Waterman/Dead-Or-Alive-doftande introt tillhöra en Peter Ljung/Jan Askelind-produktion från 1986?

Ja, så är det alltså – här är Anna Book, och det står jag för! En ganska så (rejält) okänd singel från 1986, hämtad från hennes andra album Längtar. Låten är skriven av Jonas Warnerbring (bl a French Revolution) och den svenska texten har Pling skrivit. Den har nämligen även en engelsk ”parentes-titel”, I never said it was easy, men jag vet inte om den har spelats in av någon annan? Riktigt bra är det här i alla fall, oavsett om det är Anna Book eller inte ;-)

Anna Book – Vem kan stoppa två hjärtan?
(J.Warnerbring-I.Forsman)
1990, CBS Records
Producerad av Jan Askelind

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *