Bryan Adams – Reggae Christmas (1985)

Dags för ännu en förhållandevis okänd julpärla, och visst – kanadensaren Bryan Adams passar kanske inte helt klockrent bland italiensk eurodisco och svensk schlagersynth, men jag bestämmer :)

R-816523-1260913014Redan 1983 spelade Bryan Adams in sin Christmas Time – en låt som gick bra på Tracks runt julen -85, då den hade släppts på singel, men som sedan – mot allt sans och vett – inte direkt har överlevt som julklassiker. Det borde den ha gjort, enligt min mening – jag håller den själv bland mina absoluta jullåtsfavoriter.

Så, om vi då väljer att kalla hitlåten för bara ”halvkänd” idag, så vad ska vi då säga om B-sidan som ingen ens hörde då det begav sig? Reggae Christmas är precis vad den heter – en reggaegungande partybagatell, typ. Men oavsett hur bra den är, eller inte, det är alltid kul med jullåtar som inte är de uttjatade, eller hur?

Kolla in den officiella live-videon som faktiskt gjordes till denna B-sida, med ingen mindre än Pee-Wee Herman i en roll…

Bryan Adams – Reggae Christmas
(Bryan Adams-Jim Vallance)
1984-1985, A&M Records

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *