Sandy Marton – Merry Christmas and a Happy New Year (1986)

Visst, det är fortfarande en dryg vecka kvar till jul, men är det inte så att det är nu innan som man gärna lyssnar på julmusik? För min del är det i alla fall så – i samma ögonblick som typ juldagen har passerat, så går jag vidare :) Därför kör jag all-in här och nu, jag har några förhållandevis okända julpärlor som jag gärna delar med mig av. ”Okända” är naturligtvis ett vagt begrepp med en läsekrets som ni, men uttjatade är de i alla fall inte ;-)

Jag har ju redan tidigare betat av två jullåtar – här Plirums ”Tomtar”, och här Small Fat’n Beautifuls ”Julen är här”, och nu är turen kommen till ett egentligen ganska onödigt påhitt, men vad gör man inte för att se till att uppmärksamheten håller i sig lite längre?

R-612431-1181150430Sandy Marton, född som Aleksandr Marton i Kroatien, skaffade sig en karriär som eurodiscostjärna i Italien under några år i mitten av 80-talet. Mest känd är han naturligtvis för People From Ibiza, som 1984 placerade sig på många europeiska hitlistor, och som i Sverige gjordes mest känd genom Herrey-brödernas coverversion året därpå. I Italien fick Sandy fler hits, men till julen 1985 ansåg man ändå att det fanns anledning att göra en ”julifiering” av People… genom att lägga en ”Merry Christmas-refräng” på vad man väl kan kalla för en instrumentalremix av originalet. Jag hade tidigare bara sett (och själv rippat) den här ifrån den skandinaviska (!) utgåvan av hans album Modern Lovers från 1986, men nu inser jag att den faktiskt också släpptes på singel i alla fall i Italien.

Håll till godo. Julstämning – the eurodisco way :)

Sandy Marton – Merry Christmas and a Happy New Year
(Claudio Cecchetto, Sandy Marton)
1985, Ibiza Records
Producerad av Claudio Cecchetto

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *