Love – Lady Love / I’ve Got Love (1987)

Innan nån säger nåt – jag lovar, jag har inte fått en ’hang-up’ på småländska synthband från förr, som dessutom behagar dyka upp igen i olika skepnader. Jag lovar, jag hade ingen aning…

3232933Historien är nämligen den att den här singeln tidigare har varit ett stort mysterium för mig – en raritet, en svensk synthpopshöjdar-dubbel utan något som helst sammanhang. Men som sagt, lite snabba efterforskningar visar att det här bandet uppstod ur resterna av Växjöbandet Noblesse Oblige – ett band som i det närmaste var världsberömt i Smålandsskogarna under åren 1982-86.

De höll sig gärna till lite mer ’undergroundiga’ tongångar, men när de bestämde sig för att gå vidare, så bestämde de sig för att göra det med besked. Eller ja, i min värld är detta ett stort steg – här fick de ju till två riktigt grymma låtar, och tydligen gav också den här singeln dem även möjlighet till ett stort skivkontrakt. Men, de ville inte…

Love bestod i alla fall av Eddie Andersson, Stefan Arningsmark och Håkan Clizen Claesson, varav jag i alla fall har lyckats koppla de två första till nämnda Noblesse Oblige. Den här singeln (och som sagt bandet Love) var alltså en engångsföreteelse, och innan Noblesse Oblige faktiskt återbildades häromåret så har de passerat igenom ett flertal projekt genom åren – bl a var Eddie medlem i Renaissance Street och i Turnstone, tillsammans med brodern (?) Jens (senare i The Ark).

Nog snackat, här kommer två som sagt grymma synthrökare med starka italoreferenser – sorgligt bortglömt får man säga. Längre ner även ett smakprov från Noblesse Oblige’s album från 2013, vilket i praktiken också är deras största ’hit’ från förr…

Love – Lady Love
(Clizen-Love)
1987, CUF:s Skivklubb

Love – I’ve Got Love
(Clizen-Love)
1987, CUF:s Skivklubb

Noblesse Oblige – Morgan Kane
(inspelad på Radio Kronoberg, tidigt 80-tal)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *