Shanghai – Radio girl [Special 7″ Club Mix] (1986)

 

Man bör aldrig glömma sitt ursprung och man får liksom inte tappa tråden. Bloggen startade ju för drygt ett år sen av främst en anledning – att jag ville skapa mig en plats för att dela med mig av ’min’ musik. Ett musikaliskt 80-tal som det ofta verkade som bara jag mindes och ville ’hålla fast vid’, men som jag nu har fått bevisat att det fanns fler som uppskattade :)

Shanghai_LogoEtt av de band som av flera anledningar stannat kvar i mitt minne, och liksom haft en central plats i mitt musiknörderi, är som jag tidigare nämnt, Shanghai. Så här långt i bloggens historia så har jag bara delat låtar från vad som i ’seriösa rocksammanhang’ skulle kunna kallas för Shanghai Mark I, d v s från det första albumet, där soundet skapapdes av Thyrén/Lövbom och inte minst Sandelin/Ekman, och där Rex Gisslén fortfarande fanns med i bandet.

615_ShanghaiDet intressanta är att jag minns hur jag då det begav sig hyllade det andra albumet, I full frihet, och tyckte att nu hade minsann Shanghai utvecklats och blivit ’på riktigt’. Så här i efterhand känns det precis tvärtom – på det här andra albumet, då ju som sagt Anders Eliasson (tidigare i Page, och senare i Trixie och Lambretta) och Micke Ellgren (tidigare Gallery, senare Trixie) ersatt Rex Gisslén och Ralph Björklund, låter det ju mycket riktigt mer ’moget’, men samtidigt är ju ’synthpop-känslan” nästan borta och inflytandet från nye producenten Harpo är fantastiskt stort. I samma veva släppte ju han sitt ’comebackalbum’ (som du kan läsa om här). och många av låtarna på Shanghai’s album skulle lika gärna kunnat ligga på hans album.

Bra eller dåligt? Tja, som sagt, så här i efterhand känns trots allt ’Shanghai Mark I’ mycket roligare… men… MEN… det här ju också asbra :) Här är alltså Radio girl, förstasingeln från I full frihet, i en version hämtad från tolvtummaren.

Shanghai – Radio girl (Special 7″ Club Mix) (1986)
(Ulf Söderberg)
1986, Alpha Records ONEMAX036
Producerad av Harpo

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *