Harpo – Living legends + Tear gas (1988)

För dynamikens skull så låter jag nu ett riktigt kort (kortare) inlägg följa efter det långa om Nena :)

Här är två låtar med en artist som de flesta svenskar nog känner till, av två anledningar. För det första för att han är mannen bakom Moviestar från 1975 – troligen en de åtminstone 10-15 mest klassiska svenska hitsen genom alla tider. Och för det andra för att han är mannen som överlevde efter att mer eller mindre fått huvudet krossat i en hästolycka 1980.

15 - Harpo (album)Vi pratar naturligtvis om Jan ’Harpo’ Svensson, vars sjuttiotalskarriär jag inte själv har den minsta relation till, men jag vet ju att han hade en hel radda med hits och var riktigt populär, inte minst i Tyskland. Det som intresserar mig mycket mer än den period 1986-1988 då han såväl producerade några riktigt bra svenska band (Attaboy, deBlanche och inte minst Shanghai’s andra album) och släppte ett eget album delvis i samma stil. 677px-Harpo_DIF2009Några hits blev det inte, egentligen varken för hans ’adepter’ eller för honom själv, men vad gör väl det – det ökar ju nästan bara chansen att jag plockar upp låtarna här. Nedan kan du höra singlarna Living Legends och Teargas, riktigt bra om du frågar mig…

Idag hör eller ser man aldrig något ifrån Harpo här i Sverige, medan han fortsätter att uppträda regelbundet i främst Tyskland – här intill är en bild från ett liveframträdande i Österrike 2009.

Harpo – Living legends
(Svensson)
1987, Igloo Records
Producerad av Harpo och Göran Fritzon

Harpo – Teargas
(Svensson)
1986, Igloo Records
Producerad av Harpo och Björn Boström

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *