Night Station – Loving nights (1985)

 

Vad gör man en Långfredagsmorgon annat än bloggar lite? :) Här är en singel som jag har haft länge i gömmorna utan att fundera på om den är särskilt intressant eller inte. Men, när jag häromdagen började fråga runt och kolla lite så började jag inse att det här nog ändå är lite av en ’hidden gem’…

3237905Vi snackar om en Norell-Oson-produktion som är inspelad i Stockholm 1985, men där jag starkt misstänker att det bakom namnet Night Station döljer sig två, i sammanhanget, förhållandevis välbekanta fransmän. Alain Soucasse och Michel Loridane skrev Lili & Sussies ’bortglömda’ Stay (som jag skrev om här) och de var även inblandade i Norell-Osons franska grejer med Jakie Quartz och Lohengrin.

Fast, egentligen har jag inte särskilt mycket fog för att anta att det är dessa herrar som utgör Night Station, eftersom det egentligen lika gärna skulle kunna handla om Ulf Karneman, som är angiven som medproducent. Honom blir jag dock inte riktigt klok på – jag googlar runt och ser honom på typ tusentals kändisbilder, men det är endast just här som han dyker upp i musikaliska sammanhang. Inte kan det väl vara han som sjunger?

Är det någon där ute som kan skingra dimmorna medan vi lyssnar på dessa ganska ovanliga Norell-Oson-produktioner, varav jag iaf tycker den första är riktigt himla bra :)

 Night Station – Loving Nights / Emotion
(M.Loridane-A.Soucasse)
1985, Sonet Records
Producerad av Ola Håkansson, Tim Norell, Ulf Karneman, Mickael Loridane

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *