Håkansson, Norell, Hansson & Ekman – When your heartache is over (1989)

 

Tänkte jag skulle flika in med ett trevligt litet stycke, som i varje fall förgyller min tisdagskväll :)

09 - Håkansson, Norell, Hansson & Ekman - When Your Heartache Is OverDet här med s k supergrupper är ju populärt, och just vid den här tiden (alltså 1989) så var det på tapeten med bl a Traveling Wilburys i den stora världen, och ganska snart skulle ju Grymlings bli Sveriges svar på dem. Och, här har vi ett blygsamt försök till något liknande i min lilla värld – fast det ju egentligen i praktiken handlar om ”resterna” av Secret Service, mixat med en del Style.

Efternamnen i ’gruppnamnet’ skvallrar ju om att det alltså handlar om Ola Håkansson, Tim Norell och Anders Hansson från Secret Service, tillsammans med Tommy Ekman från Style. Vid den här tiden låg Secret Service på is, och medan det samma ju gällde Style, så skrev, producerade och släppte Tommy skivor hos Sonet, så samarbetet var ju milt sagt inte direkt oväntat…

When your heartache is over är också en ’försmak/exempel’ på det sound som inom kort skulle komma att åter ta Norell-Oson upp på topplistorna genom sitt arbete med Jerry Williams och The Boppers – d v s lite lätt gitarrbaserat, men ändå med den osvikliga Secret Service-känslan. Låten gavs även ut av just JW & Boppers som B-sida på hans Who’s gonna follow you home 1990 – och 1992 av dansbandet Grönwalls, då med svensk text av Keith Almgren, som För den kärlek jag känner.

Som sagt, mycket trevlig – och enligt vad jag kunde se så var detta ännu en självklarhet som saknades på YouTube!?

Håkansson, Norell, Hansson & Ekman – When the heartache is over
(Norell-Oson-Bard)
1989, Sonet Grammofon
Producerad av Ola Håkansson, Tim Norell, Anders Hansson

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *