Twilight Zone – Emily (1988)

 

Dags för en klassisk Niclas-favorit –  i den där lite svårbestämda ’subgenren’ nånstans mellan euro, pop, rock och schlager. Många av de bortglömda och/eller okända svenska vinylsinglarna som jag har postat tidigare rör sig inom den kategorin, och här är alltså en till…i sin originalversion – remixen är mycket mer lättkategoriserad :)

04 - Twilight Zone - EmilySkillnaden med den här gruppen och låten, mot många andra, är att det inte är några okända individer som lyckats klämma ur sig en singel innan de gick tillbaka till vardagen, snarare tvärtom – i alla fall med svenska populärmusikaliska mått mätt. Här snackar vi nämligen om Bobby Ljunggren och Håkan Almqvist, som vid den här tiden just slagit igenom på sin gemensamma karriär som låtskrivare och producenter – bl a låg de bakom Lena Philipssons Om igen i Melodifestivalen samma år. Sedan dess har ju t ex Bobby Ljunggren haft över 40 bidrag med i nämnda festival, och tillsammans fixade de hits åt bl a Erika, Angel och Jan Johansen.

Men, som sagt, här är alltså deras eget projekt – med sig själva i centrum, vilket innebar att de lämnade över producerandet till två tyskar, spelade in låten i Hamburg och lät dessutom Per Gessle skriva texten. Emily blev dock ingen succé och något mer släpp som Twilight Zone blev det inte…

Twilight Zone – Emily
(A.Gunske, B.Ljunggren, H.Almqvist, P.Gessle)
1988, Little Big Apple Records – LBAS 1035
Producerad av Achim Gunske och ’Slizzy Bob’

 

Och just det, höll ju på att glömma, vi har ju remixen också – producerad av Anders Hansson, Ola Håkansson och Tim Norell, och vad jag tror bara släppt i Frankrike. Har jag rätt i det? Snackar vi dream team här or what? :-)

 Twilight Zone – Emily (The Survival Mix)
(A.Gunske, B.Ljunggren, H.Almqvist, P.Gessle)
1988, Vogue
Producerad av Hansson-Oson-Norell

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *