Ten Tigers – Gimme, Gimme, Gimme + Just Good Friends (1989)

 

Dags att göra lite av en ’comeback’ på arenan för bortglömd och lättrallad svensk pop från den gamla goda tiden. Efter några sporadiska utrop och inlägg under sommaren så hoppas jag nu kunna öka trycket.

Låt oss ’börja’ med Ten Tigers – ett band som jag skrev om redan i tidernas gryning – ja, alltså redan under bloggens första levnadsmånad för drygt ett och ett halvt år sedan. Då presenterade jag dem så här:

02 - Ten Tigers - Just Good Friends”Bandet bestod av Tommy Kaså och Peter Hallström (båda senare välrenommerade låtskrivare, bl a i Melodifestivalsammanhang – och inte minst ligger Peter bakom ”Håll mitt hjärta” som låg 142 veckor på Svensktoppen med Björn Skifs) samt Jessica Glenmark, dotter till skivbolagsbossen Bruno Glenmark och legendariska sångerskan Ann-Louise Hansson och kusin till Anders & Karin Glenmark.
De släppte ett antal singlar och ett album, Just Good Friends, på ”pappas bolag” (Glen Studio)…”

Från början kallade de sig Tusen Tigrar, men efter de tre första singlarna Tusen tigrar, Sakta faller regn och Lost inside your love, så plockade de bort 990 av tigrarna, anglofierade de resterande tio och återutgav den senare av singlarna. Inte mycket hände, men jag är väldigt glad för att det ändå blev ett album – ett album som idag är en stor favorit i min personliga samling. Och, även om jag ofta vurmar för gammal knastrig vinyl, så är det om inte annat ’bekvämt’ att i alla fall ha en del gamla godingar i original även på CD :)

Låt mig bjuda på två trevligheter – först albumlåten Gimme, gimme, gimme och sedan titelspåret (och singeln) Just good friends – en ganska ’Glenmarkst’ glädjepiller :)

Ten Tigers – Gimme, gimme, gimme
(Hallström/Kaså)
1989, Glen Artist Promotion/Glen Studio AB – GAPLP/CD-5
Prod: Pete & Tommy Tiger (Peter Hallström & Tommy Kaså)

Ten Tigers – Just good friends

(Hallström/Kaså)
1989, Glen Artist Promotion/Glen Studio AB – GAPLP/CD-5 + GAPS-15
Prod: Pete & Tommy Tiger (Peter Hallström & Tommy Kaså)

 

2 thoughts on “Ten Tigers – Gimme, Gimme, Gimme + Just Good Friends (1989)

  1. Hej,

    Vil du ligge op på Spotify?
    En mega fin sang :-)

    Hilsen Allan fra Danmark

    1. Hej! Det är en fantastisk låt, hela skivan är fantastisk! Och jag skulle SÅ gärna lägga upp den på Spotify om jag fick. Nu är jag ju tyvärr bara ett fan :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *