Harpo – Summer Of 85 / Farewell To The 70’s (1985)

 

Nu blev det så där igen…en hel vecka mellan inläggen. Men, jag lovar – ni blir inte av med mig ;-) Så, vad hittar vi på idag då? Ja, vad kan passa bättre än en sommarlåt från då det begav sig, men en av den sorten som ingen minns. Om det ens egentligen är en sommarlåt…?

Harpo-SummerOf85För en tid sedan (eller ja, för snart ett år sedan, i slutet av september ifjol), skrev jag om 70-talsikonen Harpo och hans comeback 1986-1988 i och med singlar som Living legends och Teargas samt ett självbetitlat album. Som jag skrev då, så har jag ingen som helst relation till hans 70-talskarriär och kan så att säga bara läsa mig till hans storhet. Dock är jag som sagt väldigt nyfiken på vad han åstadkom några år efter att ha kommit tillbaka efter den tragiska ’hästrelaterade’ olyckan 1980 – Förutom de tidigare nämnda sologrejerna så producerade han från 1985 och framåt bl a +1:s Tracksetta Nevermore, Shanghai’s andra album I full frihet och singlar med bl a Attaboy och deBlanche. Men bland de första grejerna i den eran var den här singeln – långtifrån hans största stund som låtskrivare, men soundet finns där…

Är det förresten bara jag som associerar A-sidans första halvminut väldigt starkt till Jönssonligan-temat? Intressant är för övrigt att Göran ’Thoth’ Bergman från ovan nämnda +1  återgäldade tjänsten genom att här, enligt creditlisten, stå för ’synthesizers’.  :) B-sidan då? Ja, där kan man verkligen snacka om bagatell, men tillsammans med titeln Summer of 85 blir ju Farewell to the 70’s ett tydligt statement från den gamla 70-talsidolen om att han har gått vidare. Vad som dock är väldigt ’intressant’ är att hans farväl till 70-talet till allra största delen består av en uppräkning av artister och låtar från 50- och 60-talen!?

Harpo – Summer Of 85 / Farewell To The 70’s
(Harpo)
1985, Polar Music
Producerad av Harpo

 

2 thoughts on “Harpo – Summer Of 85 / Farewell To The 70’s (1985)

  1. Har samma relation till Harpo (förutom att jag gillade Moviestar som barn men det gjorde väl alla barn, tänker jag) och gillade verkligen de där singlarna han släppte runt 1986. Finns ju en fjärde också, ”On the other side of the Atlantic”, som var min favorit på den tiden. En snygg Fairlight-ballad lite i samma stil som Dive lät några år senare.
    Summer of 85 har jag faktiskt aldrig hört innan, och jag tycker den lovar gott stilmässigt. Synd att det inte kommer någon refräng :)

    1. Jodå, jag har allt koll på ”The other side…” också. Det har väl dock blivit lite så att jag undviker balladspåret ganska frekvent här på bloggen :) Och när det gäller ’Summer of 85’ så kan jag ju inte göra annat än att hålla med. Mycket potential, men ganska halvfärdigt resultat…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *