Chris Owen – I heat up (1985) + Shy like an angel (1986)


Idag är det två år sedan jag gjorde mitt första inlägg här på bloggen, och även om aktiviteten det senaste halvåret har varit otillfredsställande låg, så tycker jag nog ändå att det är värt att fira. Ett jubileum är ju ändå ett jubileum! En dag som denna inser jag också att jag fortfarande har massor av artister och musik att dela med mig av, vilket ju känns som en grym förutsättning för att kunna fortsätta :)

ChrisOwen2En sådan artist är svenska Chris Owen. Under några år i mitten av 80-talet släpptes ett gäng riktigt grymma singlar, producerade av bl a Ulf Wahlberg och Sandelin-Ekman, och Chris turnerade även med Paul Rein. 1989 blev det en andraplats i den finska Melodifestivalen med Vad finns kvar? (se klipp här), och därefter är allt som finns på nätet att läsa om Chris Owen på finska – förutom turerna kring könsbyte och boken My life a lie. Men, jag fokuserar som alltid helst på musiken – här är först den egenproducerade engelska B-sidesversionen av singeln Varm och vild från 1985.

Chris Owen – I heat up (Dance Mix)
(Owen-Forsman)
1985, Desperado Records

 

Och här är ytterligare en B-sida, och dessutom en cover. Det kortlivade tyska projektet New Romantique hade en mindre hit med Shy like an angel, och både den och Chris Owen’s version tycker jag är två onödigt bortglömda pärlor…

Chris Owen – Shy like an angel
(Feldhahn)
1986, Desperado Records

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *