Ojj! 600 – Oo-Ee-Bim-Bam-Bop + Barnen (1986)

 

Har ramlat lite tillbaka i att det tar ett par dagar mellan inläggen igen, men bara så ni vet att jag har högre ambitioner än så, så är jag nöjd :) Sticker in med en liten kortis framemot nattkröken, håll till godo!

Ojj600 - Oo-Ee-Bim-Bam-Bop! (Kort het sommar)Och vad handlar då denna kortis om? Ja, som du redan har kunnat ana dig till i rubriken så blir det ”svenskt med en klackspark” – Ojj! 600 var ett kortlivat hobbyprojekt av Stig Vig och Zilversurfarn från Dag Vag, där bl a också Anders Åborg från Aston Reymers Rivaler (Är det någon som minns Godis är gott?) fanns med.

Det här var alltså efter Dag Vags storhetstid under slutet av 70-talet och början av 80-talet, och innan de kom tillbaka till topplistorna med Du får aldrig nog under sommaren 1989. Den gjorde succé på Sommartoppen det året, och så kunde det ha blivit för de två Dag Vagarna redan tre somrar tidigare – om nu bara några fler hade gillat det de kom med. För på Sommartoppen 1986 testades nämligen den här, utan framgång. Minns ni den sprittande, studsiga och fullkomligt meningslösa Oo-Ee-Bim-Bam-Bop (Kort het sommar)?

Ojj! 600 – Oo-Ee-Bim-Bam-Bop (Kort het sommar)
(Stig Vig-Anders Åborg)
1986, Sonet Grammofon

De hade släppt några singlar tidigare, bl a vill jag minnas att Kryper i mej testades på Tracks nån gång -85, men det är deras två sista som jag minns, och har. Här är Barnen – lite mindre sprittande och betydligt mer budskap. Riktigt kul och bra, om jag får säga vad jag tycker…

Ojj! 600 – Barnen
(Zilversurfarn)
1986, Sonet Grammofon

 

 

3 thoughts on “Ojj! 600 – Oo-Ee-Bim-Bam-Bop + Barnen (1986)

    1. Ah ok Jörgen, jag gick bara på känsla och vaaaaga minnen där med Sommartoppen. Självklart borde jag dubbelkollat med Hugo först! Den där hela plattan…hur låter den? ;)

      1. Den heter ”Vill ha allt”, och är gjord ett år innan ”Oo-ii-bim-bam-bop”, så den är inte med här. Den är helt OK, en riktigt skön svensk rockplatta från 80-talet med spännande texter! Lite rakare musik än Dag Vags plattor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *