Uffe Söderberg – Dimmornas bro (1988)

 

Om nu någon skulle fått för sig att jag har koll, så skulle jag vilja dementera det här och nu. I och för sig trodde jag det själv också i det här fallet – jag menar, så värst många låtar från den tidiga fasen av f d Shanghai-sångaren Uffe’s solokarriär finns det ju inte, och ändå har jag glömt en!

UffeSoderbergFallen ängel var ju en av de första låtarna jag skrev om och delade på bloggen (och det klippet har förresten nyligen klättrat över 1000 visningar) och därefter har jag ju kört både Ögon, Lady lady – och Lång het sommar med Blue Machine. Men som sagt, där finns ju en till.

På baksidan på nämnda singel med Fallen ängel låg ju Dimmornas bro, där man onekligen hör att den här fasen var ett väldigt intimt samarbete mellan Uffe och Peter ’Sound Of Music’ Grönvall. Grymt jäkla bra, och jag beklagar verkligen att ni och YouTube har behövt vara utan den här så länge…

Uffe Söderberg – Dimmornas bro
(U.Söderberg-C.von Melén)
1988, Eurozont – EZS 002
Producerad av Peter Grönvall och Uffe Söderberg 

 

 

4 thoughts on “Uffe Söderberg – Dimmornas bro (1988)

  1. är det inte Cecilia von mehlin som skrivit texten
    hon har skrivit till fia Nyström och ta min hand med Dan Tillberg.
    Håller med låter som Uffe gjord texten men Cecilia von mehlen är textskrivare

    1. Jamen hallå, det har jag jufaktiskt skrivit i själva inlägget. Var lite för snabb med att bekräfta Alexanders slutsats. Cecilia skrev väl dessutom många av Sound Of Musics texter?

  2. Låter mycket som om musiken är Peter Grönvall och sången och texten är söderberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *