Peter’s Pop Squad – en parentes att uppmärksamma!

 

Det må te sig fantasilöst, men det blir mer Peter Grönvall-sound nu – trots att det ju bara är några dagar sedan han här på bloggen låg bakom ljudbilden på Uffe Söderbergs ’Dimmornas bro’. Men jag blev så inspirerad, så nu blir det som sagt mer av det goda – mycket mer :)

Och som vanligt så har rubriken redan avslöjat vad det kommer att handla om. Vilket i och för sig ju är just vad en rubrik ska göra, men det tar ju samtidigt lite udden av spänningen, inte sant?

17 - Peter's Pop Squad - Have You HeardPeter’s Pop Squad alltså – bandet som föddes ur spillrorna av Sound Of Music, och som samtidigt var ett embryo till vad som skulle bli One More Time. Vi skriver 1989 och Peter och Nanne (då Nordqvist, de gifte sig först -94) bestämde sig alltså för att gå vidare efter att samarbetet med Angelique Widengren hade gått i graven.

Sound Of Musics andra album II blev ingen större succé, kanske bl a för att de till stora delar lämnade sitt synthpoppiga sound från debuten och lät gitarrer ta allt större plats i ljudbilden. I viss mån fortsatte de på den vägen här i nästa projekt, men publiken hade som sagt redan tappat intresset.

Här är till att börja med första singeln Have you heard, som onekligen låter väldigt mycket Sound Of Music – men här är det Maria Rådsten och Cecilia Ringquist som vi hör vid mickarna vid sidan av Nanne.

Peter’s Pop Squad – Have you heard
(Grönvall-Nordqvist)
1990, Big Bag – BBR035
Producerad av Peter Grönvall

 

10 - Peter's Pop Squad - Strangers In The Night (Tonight)Peter’s Pop Squad blev ett kortlivat projekt, och i praktiken så fanns nog egentligen bara bandet under hösten -89 då de spelade in de fem låtarna som totalt släpptes. Inspelningarna skedde för övrigt i Dieter Dierks studio i Köln, där bl a Accept och framförallt Scorpions också rumstrerade. Det är med andra ord inte så konstigt att det låter som att gitarristen Tobbe Stener var bandets stjärna. Typ :)

Här är singel nummer två – som faktiskt låter ännu mer Sound Of Music. Det måste ha varit tidens tecken att det här floppade. 1986 hade Peter’s Pop Squad varit en succé. Eller hur?

Peter’s Pop Squad – Strangers in the night (Tonight)
(Grönvall-Nordqvist)
1990, Big Bag – BBR036
Producerad av Peter Grönvall

 

Jag skrev att det var fem låtar som släpptes totalt – de båda singlarna med sina respektive A- och B-sidor (kolla in B-sidorna längst ner i inlägget) samt en låt som jag faktiskt fått tag på i sin helhet ganska nyligen. Inte för att den egentligen har varit så svåråtkomlig, snarare för att jag inte har tänkt på att den fanns. Lasse Holms bolag Big Bag släppte ett samlingsalbum kopplat till 1990 års fotbolls-VM i Italien, Ciao Ciao Italia, och där – endast där – finns låten When the lady shakes med. Här är den…

Peter’s Pop Squad – When the lady shakes
(Grönvall-Nordqvist)
1990, Big Bag
Producerad av Peter Grönvall

 

Vänta lite, är det någon initierad nörd som har reagerat vid det här laget? Det finns nämligen en låt till, men mig veterligen släpptes den inte då, och jag får inte riktigt ihop det. A life to live är med på Nannes samlingsalbum från 2005, som den enda angivna Peter’s Pop Squad-låten där. Men, dels tycker jag att det låter som att Nanne sjunger ensam, samt att den låter som att den hör hemma i en annan tid? Kan det vara en outgiven PPS-låt som färdigställts senare? Finns det något texthäfte e d till albumet som förklarar något, jag har det inte själv :)

Till sist då, B-sidorna från de två singlarna från 1990 – och därmed så har vi lyckats ringa in en hel diskografi i ett enda inlägg :)

Peter’s Pop Squad – We’re so glad (That he’s yours)
(Grönvall-Nordqvist)
1990, Big Bag – BBR035
Producerad av Peter Grönvall

Peter’s Pop Squad – Knife in the kitchen
(Grönvall-Nordqvist)
1990, Big Bag – BBR036
Producerad av Peter Grönvall

 

7 thoughts on “Peter’s Pop Squad – en parentes att uppmärksamma!

 1. Hi, thanks for your entry it was really interesting, i wonder is there any chance to get these singles? they are not available at iTunes or Google Play :(

 2. Nu Har Jag läst texten en gång till…

  Sorgligt att man inte kan läsa en hel text..=)))
  Kände samma sak att låten inte hör hemma med singlarna.
  Tack för du dela med …Hoppas det finns någon som kan ge svar om det är en pps demo.

  1. Jodå Peter, det fick jag faktiskt! Stefan Hermansson berättade på Facebooksidan att PPS faktiskt spelade in ett helt album, som ju alltså tyvärr aldrig gavs ut. ”A life to live” kommer därifrån och är tydligen Nannes egen favorit från den perioden, därför fick den plats på hennes samlingsalbum.

   1. A Life To Live framfördes på TV 1990 av Peter’s Pop Squad när de fortfarande fanns, i programmet Billy’s Värld (Billy Butts program).

    1. Kan även tilläggas att A Life To Live spelades in av den belgiska artisten Yasmine, med ny text; ”Ik sover jou”; https://www.youtube.com/watch?v=8FKmEU0_7rI

     Knife In The Kitchen hittade också en ny form, på One More Times andra album, som då fått ny text och då hette Chance Of A Lifetime.

     No Romance, från One More Times första album, skall vara en nyinspelning av en Peter’s Pop Squad låt som spelades in för deras album.

 3. Hej

  Nu Är Jag Jobbig Igen=)
  Det Finns 6 låtar medPeterPop Squad.
  den som du inte har med finns på nannes samlingsskiva 20 år med Nanne
  spår 18 Låten heter A Life To Live. Fast den låter som sound of Music. Du Brukar ha koll.
  Låten känns bra konstigt att de inte satsa på den?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *