Grattis på födelsedagen, Ola Håkansson!

 

Jomenvisst, idag den 24 mars fyller alltså en av den här bloggens största hjältar 70 år! 

Jag minns att det i tonåren var lite svårt att förlika sig med att en av mina ’idoler’ 20 år tidigare hade varit detsamma för min mamma! Även om det ju var en avsevärd skillnad mellan Ola Håkansson närmast ’pojkbandsstjärnestatus’ på 60-talet och framgångarna som frontfigur och inte minst låtskrivare/producent under 80-talet…

3240866Som ni vet så ägnar jag mig gärna åt frosseri bland Secret Service-relaterat material – och det kommer fortsätta, lita på det! Och idag, som en liten födelsedagsspecial, tänkte jag det ett steg längre.

Under några år på 70-talet befann sig han nämligen i en konstellation som av någon anledning kallades Ola, Frukt & Flingor, vilket i praktiken var en tidig förlaga till Secret Service – i tidstypisk dansbandstappning. Här är de från 1975 års album 3, där de på svenska tolkar den då högaktuella Barbados, som då var en jättehit med brittiska Typically Tropical, och som ju långt senare också intog listorna med Vengaboys.

Ola, Frukt & Flingor – Barbeidos
(Calvert, West)
1975, Gazell
Producerad av Ola Håkansson

 

 

3 thoughts on “Grattis på födelsedagen, Ola Håkansson!

  1. Ola släppte ju ett album 1979 under gruppnamnet Ola+3, ”Det Känns Som Jag Vandrar Fram” där den svenska versionen av ”Oh Susie (Bara Vi Två Vet)” fanns med. Är det ett album du råkar ha i samlingen, och i så fall har du lust att dela den versionen med resten av Musiknördland?

      1. Haha! Nä, din jäkel, där slog du mig. Jag har inte hittat den skivan än. :(
        Så jag hoppas att du förärar oss med ett inlägg om ”Oh Susie” i framtiden, det skulle uppskattas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *