Bring beatbox.se to the people. Make it live!

 

Hehe, det där var en hybrisdoftande rubrik som heter duga. Låt mig förklara…  

Tidigare när det har gått veckor mellan inläggen, bl a under stor del av förra året, så har det varit av arbetsrelaterade och eller familjära skäl – d v s att verkligheten har trängt sig på i så hög grad att det inte funnits tid till att odla detta ”lilla intresse”. Men, när det gäller de senaste veckornas tystnad så skulle man nästan kunna säga att det är tvärtom…

IMG_4726Ny teknik kräver ny struktur.

Jag bestämde mig nämligen för en tid sedan att blåsa liv i det sedan några år nedlagda DJ:andet, eller till att börja med i alla fall känna på det lite igen. Förutsättningen för det var då att jag behövde ”jobba om” musikbiblioteket, från en exceptionellt välstrukturerad cd-case till att istället kunna spela från USB. Jo, jag vet, det är långt ifrån vad beatbox.se egentligen borde stå för, men på samma sätt som jag till sist erkände Spotify som ett bländande musikverktyg, så böjer jag mig även här för den tekniska utvecklingen – och jag har ju ändå rippat större delen av samlingen :)

Som sagt, det har tagit många sena kvällar och en del långa nätter i anspråk – jag är en DJ av den skolan som vill kunna erbjuda gästerna det de vill ha. Jag dyker med andra ord inte upp med en packe tolvor i en väska (inget ont i det dock, inte alls…), utan jag har med mig det mesta mellan himmel och jord som kan tänkas vara intressant för kvällen. Hmm…och det här med USB-spelandet möjliggör ju nu det i ännu högre grad. Jobbigt ;)

IMG_4728Dags för comeback, på militärt område.

Igår kväll var det så dags för den blygsamma comebacken på en liten privatfest med 80-talstema, på Officersmässen i Halmstad. Du minns kanske att jag i min bloggpresentation berättar att en av anledningarna till att jag lade DJ:andet på hyllan var att jag tröttnade på att aldrig få spela den musik jag själv gillar, trots att ”min musik” ju inte alls är obskyr och konstig, bara lite bortglömd :) Förutsättningarna för gårdagens fest såg inte annorlunda ut – på förhand hade jag fått tre exempel på artister som man ”gillade på 80-talet” – Gyllene Tider, Depeche Mode och Iron Maiden. Men, väl på plats fick jag höra att de flesta gamla hårdrockarna hade lämnat återbud (hade de kanske fått höra att popsnöret Niclas skulle DJ:a?) men att de gamla syntharna var heltända på fest. Till vänster ser du två glada festdeltagare som gärna ville vara med på min blogg :) Det blev en hel del Depeche, Pet Shop Boys, Erasure, Human League, Lustans Lakejer, Fancy och Modern Talking – vilket kanske inte låter som något revolutionerande för en 80-tals-DJ, men det brukar oftare handla om Sommartider, Girls just want to have fun, Grease och Paradise City. Typ.

Nu är jag igång. Nu vill jag vidare.

Så, nu till det jag svamlade om i rubrik och ingress. Även om det alltså blev ovanligt mycket synthpop och Niclas-disco på gårdagens spelning, och jag nu kommer att köra på med bröllops- och födelsedagsfester, så skulle jag så himla gärna vilja ta det ett steg till! Fest, klubb eller annat sammanhang där halvstora, små eller t o m icke-hits funkar, där gästerna gillar Den Harrow, Bad Boys Blue, Shanghai och Sandra, skulle älska att dansa till Radiorama, The different story eller Angelina angeleyes, och skulle uppskatta en Baton Rouge, Shatoo eller Marie Antoinette. Med andra ord, beatbox.se LIVE! Se detta som en ovanligt mångordig ”kontaktannons” och hör av dig :)

 

Tips på annat

2 thoughts on “Bring beatbox.se to the people. Make it live!

    1. Hallå Peter! Kul läsning det där också, lokalkändis alltså ;) Det där med tekniken är jag annars för min del fullständigt ointresserad av – jag har ett samarbete med ett produktionsbolag i mitt ‘civila’ liv, så allt sånt får gå genom dem. Jag älskar musik, helt enkelt :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *