Saft – det sena 90-talet synthpophjältar är tillbaka! Lite snabbt…

 

Jag brukar då och då påminnas om att större delen av min läsekrets är minst lika välorienterade som jag när det gäller främst eurodisco och synth, och att det helt enkelt bara är att utgå ifrån att någon kommer ha något ytterligare att säga om det jag skriver om. Och det är ju PRECIS så det ska vara, inte sant? Jag gör inte på något sätt anspråk på att ha koll, jag delar bara med mig av min passion ;)

 

1429087634PROCD058_Saft_160Och just idag gjorde jag en passionerad kullerbytta av glädje, närmare bestämt exakt när jag här tryckte på ”Order” i Progress Productions webshop. Idag kungjordes nämligen att Stockholmsbandet Saft, som försvann spårlöst från jordens yta för knappt 15 år sedan, släpper nya singeln Aldrig som förr i samband med att de också för en enda kväll kommer att återuppstå på scen, den 9 maj på Göta Källare i Stockholm.

Uppdatering: Lite senare samma dag dök det upp ett smakprov på Aldrig som förr :)

R-257099-1085179653.gifUnder några år i slutet av 90-talet var Carl Steinmarck, Kent Saarimaa och Jesper Hörberg det största som den svenska synthscenen erbjöd, i alla fall om man bedömer storhet utifrån publik framgång. De dök upp i både radio och TV (se bl a klipp från TV4 nedan) och spelade bl a på Arvikafestivalen. Själv minns jag dem allra mest från en konsert på The Tivoli i Helsingborg, typ 1999. Men som sagt, efter två album försvann de. Jag, som ju alltså inte är den mest initierade i synthsvängen, har ingen aning om vad medlemmarna har sysslat med sedan dess, förutom ett tidigare ’engångsframträdande’, på SAMA 2005. Och ytterligare tio år senare är det alltså dags igen…

Låt oss resa 17-18 år tillbaka i tiden, och samtidigt höja förväntningarna på nya singeln, med lite videoklipp och, inte minst, på Spotify där hela deras katalog nyligen (äntligen…) släpptes…

Saft – Superstjärna, 1997

Saft – Undantag, 1998

Saft – Underbar, 1997 (Live TV4 Öst)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *