Annie Anner – Grå regnig morgon (1985) + lite till…

 

Om en månad är det dags för det som beskrivs som Sveriges största italodiscofestival någonsin, och det känns inte som att det epitetet på Sthlm Italo Disco Party behöver ifrågasättas. Festivalens uppställning presenterades här på bloggen runt årsskiftet, och nu börjar alltså temperaturen stiga rejält. Visst ses vi väl där? Hmm…jag kanske ska ha en beatbox.se-tröja på mig ;)

Ett av de för mig mest förvånande namnen i lineupen, tillsammans med Shanghai, var Annie Anner. Som vanligt vet jag i och för sig inte vad jag pratar om, men visst lär det väl vara årtionden sedan något hördes ifrån henne, såväl på scen som på skiva?

anniestudio898h844x
Annie Anner i studion 1985. Bilden lånad från annieanner.se

Anne-Lie Thorslund, som hon egentligen heter, släppte i min värld ett gäng singlar (7 st enligt Discogs) och ett album som Annie Anner under åren 1985-87, alla skrivna och producerade av hennes bror Anders Thorslund och Lars Fjellström. Senare blev det också några singlar från Anne-Lie och Anders i mitten av 90-talet, under namet Bel Air Sound Project (B.A.S.P), men det borde i så fall innebära en i alla fall tjugoårig tystnad och bortavaro från musikscenen, inte sant?

Överlägset största framgångarna nådde de med Night In The City som idag nog kan anses som den största svenska italohiten från tiden då det begav sig. Någon stor hit blev den i och för sig inte i Sverige, bortsett från på Stockholms klubbar och närradiostationer, men den nådde framförallt på den ”riktiga” italomarknaden i södra Europa, och det var inte många svenska artister och låtar förunnat vid den tiden.

AnnieAnnerGråRegnigMorgonDen har nog de flesta hört, så ni får hålla till godo med textlänken ovan. Jag tänkte istället fokusera på den enda svenskspråkiga singeln från teamet Thorslund/Fjellström. I samma veva (strax efter, enligt skivnumren) som Night… kom nämligen Grå regnig morgon, min personliga favorit med Annie Anner – här är den ganska svåråtkomliga singelversionen :)

Annie Anner – Grå regnig morgon
(Thorslund-Fjellström)
1985, Salut Production, SPS 8503
Producerad av Thorslund-Fjellström

Här är förresten ett smakprov på hur det lät om syskonen Thorslund drygt 10 år senare, här är B.A.S.P och New life. Och förresten, detta och mycket mer därtill finns att läsa om, lyssna på – och ladda ner, på annieanner.se

Bel Air Sound Project (B.A.S.P) – New life
(Thorslund)
1997, outgiven?
Producerad av Anders ’Andy White’ Thorslund

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *