Croma Kee – Native Girls (1989)

13 - Croma Kee - Native Girls

På 1980-talet, som ju annars var alldeles fantastiskt rent populärkulturmässigt, kunde man göra en låt om ”native girls” och deras förehavanden, och komma undan med den – det här omslaget. Eller kunde man det? Det blev ju ingen jättehit direkt ;-)

Andreas Fritz skulle under 90-talet komma att dyka upp i olika sammanhang, t ex som Fritz The Dog och ena halvan av duon Cyro & Gyro. 1989 debuterade han (?) tillsammans med Mio Nakamura och Lynn Sook med denna, idag alltså tämligen icke-pk, singel. Ännu en av de där ”svensk-vinyl-singlarna” som är basen för den här bloggens hela existens :-)

Croma Kee – Native Girls
(Fritz)
1989, WEA Records

 

3 thoughts on “Croma Kee – Native Girls (1989)

    1. Haha, klart det gör! Det sa jag ju inget om ;-) Som sagt, den där singeln är precis anledningen till hela bloggens existens – all fantastisk bortglömd musik som gjordes på 80-talet, varav det mesta svängde rejält mycket mer än vad som erkänts genom åren!

      Kul att du hittade hit förresten! Och ja, hur tänkte ni? ;-)

  1. Hahaha, skulle jag springa på den singeln skulle den absolut hamna i Kultstämplat på Skivguiden! Ett perfekt exempel i kategorin ”Hur tänkte dom här egentligen?!” :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *