Första Modesty-singeln…och lite B-sidor!

 

Förra inlägget (det med Off och 16 Bit) var ju trevligt på alla sätt, men det saknade något. Det saknade egna låtklipp! :) Det är ju liksom det som är/har blivit själva grejen med detta – att jag har insett att jag kan erbjuda något som ni saknar…

3242936Så på begäran, här kommer lite smått och gott med det urtrevliga Gävle-bandet Modesty, bestående av sångaren och flickfavoriten Peter Ericson, gitarristen Pelle Nylén och trummisen Kim Sundström. För visst minns ni, maken till strömlinjeformad uppenbarelse får man ju leta efter ;-)

One More Broken Heart var ju den stora hiten, som om jag inte minns fel bl a var populär på SVT:s Listan. Deras album Pieces Of Modesty från 1989 är ett riktigt snyggt och välgjort stycke svensk pop (om än mixat av brittiske Jeremy Allom, som bl a också hjälpte Trance Dance att få ett lite mer ’internationellt’ sound), och även flera av de övriga singlarna placerade sig på Trackslistan.

Men som sagt, jag fick en förfrågan från en av mina mest aktiva YouTubeföljare om jag hade något mer med Modesty än albumlåtarna (för de finns nämligen redan publicerade på YouTube), och visst har jag det! :) Före One More… släppte de till att börja med singel som inte testades på Tracks, och inte heller senare fick plats på albumet, en singel som dessutom hade en s k unik B-sida – och var producerad av Anders ’Page-Shanghai-Trixie-Lambretta’ Eliasson. Här är de låtarna:

Modesty – Up To You (Ericson-Ericson/Nylén) + I Can’t Do Without You (Nylén)
1987, CBS Records
Producerad av Anders Eliasson och Modesty

[wpdevart_youtube]wej3E4WjbPs[/wpdevart_youtube] [wpdevart_youtube]uk-8V-RrEbw[/wpdevart_youtube]

Länge trodde jag att det där var första singeln från bandet och dess medlemmar. Och visst, under namnet Modesty är det så, men redan 1983 släpptes singeln Glädje & sorg / Tog mig ut under namnet Modesty Blaise. Den skulle jag bra gärna vilja lägga vantarna på, eller åtminstone höra – och jag vet att en av bloggens följare har den i sin ägo ;-).

I alla fall, det var ju det där med ’extra’ Modestyspår. Jag har räknat till att det på ytterligare två av singlarna fanns unika B-sidor. (Uppdatering 150904: Det fanns visst på en till, tack Urban för Life is elsewhere)

Modesty – Two Worlds Apart (b/w One More Broken Heart)
(P.Ericson-P.Ericson/K.Sundström)
1987, CBS Records
Producerad av Modesty

[wpdevart_youtube]2IH6rKZfmJs[/wpdevart_youtube]

Modesty – Miranda (b/w Standing Alone)
(Ericson-Nylén/Ericson)
1988, CBS Records
Producerad av Modesty 

[wpdevart_youtube]DQT4jk96V6Q[/wpdevart_youtube]

Modesty – Life Is Elsewhere (b/w Say A Prayer)
(Sundström, Nylén, Ericson)
1989, CBS Records
Producerad av Modesty

[wpdevart_youtube]OrDaDA_bUu4[/wpdevart_youtube]

5 thoughts on “Första Modesty-singeln…och lite B-sidor!

 1. Kul när man inte vet nått om skivan och googlar in här.

  Har en skiva ’vinyl singel’ med Modesty Blaise från 1983. Omslaget är i tyg.
  Sida 1 – Glädje & Sorg
  Sida 2 – Tog mig ut

  Kan det vara nått värde i den och är det nån som är intresserad?

  Hör av er isåfall. kryddan.soderlind@gmail.com

 2. Sånt som händer. Hade ju varit kul om han släppt en solosingel.
  Försöker fixa en mp3 under veckan.
  Ubbe

 3. Ett sjukt bra band! Minns fortfarande min reaktion när jag hörde Up to you på radion. Inhandlade av någon anledning inte singeln när den släpptes, men fann den till min glädje några år senare.
  I mitt tycke deras bästa låt.
  Miranda finns även med som bonusspår på CD-versionen av Pieces of Modesty.

  Peters solosingel vore kul att höra. Den hade jag helt missat

  Life is elsewhere (B-sida på Say a prayer) är en unik b-sida du missat (hojta till om du saknar den så skickar jag en mp3)

  :) Ubbe

  1. Hmm…blev tydligen lite blåst där. Det där som enligt Discogs skulle vara en solosingel från Peter, var istället en singel med Peter R Ericson, innan han lade till R:et :/ Så jag har inget att erbjuda som ”betalning” för att jag nu hojtar om att jag saknar ”Say A Prayer” och därmed också ”Life is elsewhere” ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *