Mystery – Missing That Summer With You (1991)

 

Jahaja gott folk! Sommaren är över, i alla fall för de flesta som likställer sommar med semester – vi andra njuter av skönt augustiväder, inte sant? ;-) 

09 - Mystery - Missing that summer with youMen på tal om passerad sommar, här är en riktig pärla för oss som högaktar svenska floppar och kitschiga we-wanted-it-so-bad-to-be-a-hit. Missing That Summer With You kategoriseras här och där på nätet som AOR, men det är som vanligt med den där definitionen – jag är skeptisk ;)

Bandet ifråga heter alltså Mystery, och trots att de båda herrarna som synes stolt stoltserar på omslaget med stora frisyrer och lappade kläder, så är de ett litet mysterium. Det finns gott om credits på omslaget, men inga direkta hintar om medlemmarna. Lejonmansmännen under det sena 80-talet och tidiga 90-talet såg ju faktiskt väldigt lika ut, men allt tyder på att herrn till vänster i alla fall är Glen Spove, som bekant en gammal minifavorit här på beatbox.se. Han samarbetade ju tidigare (t ex här på min lilla favorit Blue Islands) med bl a Rex Gisslén och Tommy Nilsson, och båda är inblandade även här – som tekniker respektive körsångare…

Nog svamlat, håll till godo!

Mystery – Missing That Summer With You
(Mystery)
1991, STI Records
Producerad av Mystery 

[wpdevart_youtube]Jpcr15hbkYY[/wpdevart_youtube]

 

3 thoughts on “Mystery – Missing That Summer With You (1991)

 1. Tjena!

  Den blonde mannen till höger är Linus Bergström, som var Spoves keyboardist vid den här tiden.

 2. Tjena

  Nyfiken man är vem det är till höger.Jag har missat totalt denna singel,trodde jag hade koll att glen spove gjord. 1991 känns att det är fel tid för singeln, hade den gjords 87-88 kanske haft en chans på trackslistan.

  Min gissning till han som står till höger är gitaristen mats hedberg som skrev watch out tillsammans med spove. Hoppas du kan lägga ut singeln Watch out så man lyssna se om man kan höra likheter.

  Tack så mycket att du väcker 80 talet i en fast denna gjordes 1991.

  mvh Peter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *