Bengt Girell Jr – Sommarnatt (1985)

 

Alltså, ibland måste man landa. Jag skrev ju häromdagen att jag på sista tiden mest låtit Spotify sköta mitt musiklyssnande, med följden att jag var mer uppdaterad än vanligt på ’det senaste’. Hmm…konstigt, känns inte som jag riktigt. Och dessutom kunde jag inte låta bli att dela med mig av all denna nya musik. Brrr… ;-)

Bengt Girell Jr - SommarnattSo, back into time. Och tillbaka till det hörnet av skivsamlingen där de där singlarna står som ingen annan bryr sig om. Som den här. På baksidan står det så här:

”Laidback Music AB är ett musikförlag som satsar på – Bengt Girell J:r – en ung förmåga som sjunger, gör låtar och skriver texter. gillar Du musiken – Hör av dig!”

Notera understrykningen, den unge Bengts låtskrivande var det man ville lyfta fram lite extra :) Och ja, här har vi ett av de alster man presenterade – och Sommarnatt känns väl som en passande drömbild så här den 1 oktober?

Känns namnet förresten bekant? Knappa 10 år senare var han, tillsammans med bl a Vanna Rosenberg, medlem i gruppen AdAstra som släppte ett gladpoppigt album där i mitten av 90-talet…

[wpdevart_youtube]ZuVR8Yz5YyQ[/wpdevart_youtube]

 

 

1 thought on “Bengt Girell Jr – Sommarnatt (1985)

  1. Haha, den här hade jag också. Minns inte om den kanske kom med något reapaket från Ginza eller LP-fyndet back in the days. Svårt att tro att jag skulle ha chansat på den för egen maskin iaf.

    Men som med allt annat på den tiden så lyssnade man ju tålmodigt genom, och den här kommer jag ihåg att jag gillade tillräckligt för att fylla ut något blandband med då och då :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *