Occasion – Naked / Heart Without Pity (1986)

 

Återigen dags för en bortglömd liten pärla, och återigen dags för bloggen med det italodisco-relaterade namnet att ge sig in i det för många så förhatliga AOR-träsket ;)

21 - Occasion - NakedDet här är en singel som har gäckat mig i många år. För just ’många år’ är det sedan jag köpte den, utan tvekan.

För det första trodde jag länge det stod ”Orrosion” på omslaget och sedan har jag aldrig riktigt kunnat acceptera att oavsett vad bandet månde heta, så känns det smått otänkbart att det hela skulle vara så okänt som det är, om det verkligen vore Tommy Nilsson som sjunger, vilket jag alltid har tyckt att det låter som. Dessutom anges ”Hansson, Nilsson, Geli” som låtskrivare, där efternamn #2 ju lite har bekräftat att nämnde Tommy nog är inblandad – och då troligen verkligen ÄR den som sjunger…

Så, hur kan då detta ha passerat förbi helt obemärkt? Ja, det finns nog flera förklaringar till det. För det första, singeln är utgiven på ’eget’ bolag, om än med nära koppling till Alpha Records. För det andra, 1986 var fortfarande Herr Nilsson tämligen okänd i Sverige, och troligtvis är detta gjort innan han samma år dök upp som ny sångare i Easy Action. Och för det tredje, den här typen av ultra-amerikansk västkust-AOR har aldrig haft någon särskilt stor marknad i Sverige, ej heller 1986…

Men, nu får det vara slutsvamlat. Dags för musik! Och mellan de två klippen kan du läsa vad Martin, en av bloggens mest trogna följare, bara för någon timme sedan kunde klargöra kring detta ’mysterium’ . Men alltså först, här är Naked – som sagt ett stycke svensk extremt välpolerad och välproducerad västkust-AOR…

Occasion – Naked
(Hansson-Nilsson-Geli)
1986, SRS Records

 

”…det är en inspelning som tyvärr inte gjorde mycket väsen av sig och förblev ”hemlig” trots namnkunnig lineup. Inspelningen gjordes sommaren-86 och det var Alpha Records som gav ut den. Inspelad i Soundtrade av Leif ”Pålle” Paulsén (Secret Service) och Freddie Hansson (Noice). Tommy Nilsson skötte sången och även skrev låtarna ihop med Freddie och Nestor Geli. Musiker på inspelningen förutom Pålle och Freddie vet jag inte, men hört att även Fredrik Van Gerber var inblandad…”

Så var det alltså med det. Tack, Martin :) Nu vet vi (jag) ännu lite mer – och här är B-sidan:

Occasion – Heart Without Pity
(Hansson-Nilsson-Geli)
1986, SRS Records

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *