Tao – Eenie Meenie (1984)

 

Efter att ha fått mig en upphovsrättsnäsbränna häromdagen av högre makt, d v s med största sannolikhet ett amerikanskt skivbolag, så tänkte jag åtminstone ett tag fokusera i ännu högre grad på svenska pärlor. På nåt sätt hoppas jag att den som eventuellt sitter på någon sorts rättigheter till dem, och på något sätt känner sig åsidosatt eller förfördelad, i så fall hör av sig och berättar det – innan man skickar iväg anmälningar åt alla håll. Enough said. (Och jag tänkte f ö att en gammal Bryan Adams-låt som ingen tjänar något på idag, eftersom den inte är släppt någon annanstans än på just den där singeln från 1979, inte var såååå farlig att lägga upp…)

Så, med det sagt så kommer här en svensk låt som det faktiskt har frågats efter från två håll nu. För snart ett år sedan fick jag frågan om jag kunde konstatera vilken låt det vad som spelades vid en viss tidpunkt i en podsändning som bifogades. Jag kände igen låten, men kunde inte placera den…

15 - Tao - Eenie MeenieInte förrän nu, som sagt ett år senare, när jag rippade den här singeln. Då ramlade poletten på plats, och det var ju inte så konstigt att den här tuggummirefrängen hade fastnat, även om jag kanske bara hört den en gång tidigare, för typ 30 år sen :)

För den andra förfrågan gällde nämligen att i och med att den här tydligen utmanade på Poporama (ja, ni minns väl, föregångaren till Tracks…) så eftersöktes den av ’samlarskäl’. Det kanske f ö var den gången jag hade hört den, för typ 30 år sen alltså…

Det roliga var att när jag skulle ladda upp den här på YouTube så upptäckte jag att den faktiskt redan fanns, till och med som ett videoklipp, men jag bestämde mig ändå för att komplettera med min stillbildsversion. Kuriosa; I kommentarerna på videoklippet kan man läsa hur Stonefunkers-sångaren Emrik ’M-Rock’ Larsson upptäcker sig själv dansande på slutet i videon. Ser du honom? :) Bandets medlemmar hette annars Måns Abrahamsson, Andreas Bergman, Mickey Carlsson, Thomas Folland, Yvonne Fortes och Lollo Johansson – och kan vi, med tanke på Emriks medverkan, misstänka att de var hemmahörande i Göteborg?

Tao – Eenie Meenie
(Roger Cook)
1984, AIR Music Scandinavia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *