Kalender – Lucka #4: Get Loud! (Racism, Beat It!)

 

1993 - Goddess - Get Loud (Racism Beat It)Get Loud! Racism, Beat It! var ledmotiv för den holländska Pop Against Racism-kampanjen 1993, och framfördes av Elvira ’Goddess’ Valentine. Behövde hon förresten överhuvudtaget ett artistnamn? :) I hennes CV fanns vid det laget bl a att hon hade körat bakom Falco och sjungit originalet till Coronas Rhythm Of The Night, samt att hon året innan släppt albumet Sexual (f ö ett riktigt bra album) med hjälp av bröderna Rob & Ferdi Bolland, som ju också bl a låg bakom just Falcos framgångar.

Bollandarna ligger bakom även den här antirasistdängan, och även om den kanske inte är fantastisk så platsar den här tack vare kuriosanivån och inte minst genom budskapet!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *