Rapped & Sold – innan Jill Johnson upptäckte countryn…

Alltså, om man som jag håller på och publicerar gamla obskyriteter, gärna med någon sorts koppling till någon vi faktiskt vet vem det är – hur kan man då i tre års tid ha undvikit att köra den här? I mitt ’civila’ liv så jobbar jag just nu med att marknadsföra hennes senaste turné, där hon dock tyvärr (?) inte kommer köra den här. Eller? 

16 - Rapped & Sold - Smoke on the waterJag påstår egentligen inte att 17-åriga Jill Johnson inte hade upptäckt countryn, nånting säger mig att den nog alltid har funnits där för henne, men jag konstaterar att det när det var läge att få släppa sin första singel, då var det inte country som gällde.

Jag säger inte mer, men kan det bli mer kuriosa kontra kvalitet än så här? :) För övrigt så var ju detta inte bara Jills debut, utan även det första släppet på den senare så framgångsrika Lionheart-etiketten. Och nej, ”Fia”, som den andra tjejen heter, vet jag ingenting om…

Rapped & Sold – Smoke On The Water
(Gillan, Paice, Lord, Blackmore, Glover)
1990, Lionheart Records – LHS 001 

 

Edit 210925: Här framförs låten ”live” i Nordic Channels Top Gear den 6 april 1990:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *