Duo – 2 november / Charmören (1987)

 

Jag har läst att den här singeln kategoriseras som ’synthrock’, bl a av säljaren av mitt exemplar ;-). Finns det ens en sån genre? Skulle det i så fall inte ställa hela fördomen om 80-talets synth vs rock på skam? Eller snackar jag bara rappakalja precis som vanligt? 

DuoRappakalja skulle jag också kunna leverera i massor om jag ens gav mig på att rabbla upp några som helst fakta kring den här singeln och duon Duo. Eller jo, att själva duon bestod av Bertil Eklund (sång och synt) och Leif Johansson (synt) det vet jag. Att de gästades av Mikael Klevengård och Peter Ärlebrand vet jag också, men det beror helt enkel på att det står på omslaget.

Vilka dessa herrar är har jag ingen aning om, så jag nöjer mig med att konstatera att de fick till en ganska så grym singel. Dock tror jag inte den sålde i särskilt många exemplar? Och spelades den någonstans någonsin? Ingen aning, men strunt i det! PS. Jag tycker B-sidans Charmören är bäst…

Duo – 2:a november / Charmören
(Eklund-Johansson)
1987, Design Records
Producerade av Bertil Eklund

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *