+1 – Spridd för vinden / (I don’t want to be left alone) Tonight / P.I / Young Europeans (1985)

 

Nu var det ett tag sen, men det här bandet är det lätt att återkomma till när temat är vad det är på den här bloggen. +1 kom från ingenstans och blev det första svenska bandet/artisten att toppa Trackslistan med Nevermore våren 1985, och frågar man gemene man så försvann de sedan lika snabbt igen…

Så var det dock inte, det vet vi ju – visst, det blev inga stora framgångar för de efterföljande singlarna, men de tog sig i alla fall in på nämnda Trackslista. Jag har ju tidigare gjort inlägg (kolla länkarna, vetja…) om B-sidan till Nevermore, Du säger att jag alltid…, om albumlåten Arabian Princess samt om det band som uppstod ur resterna av +1 (och Fake), Walk On Water, och nu är det alltså dags igen…

Låt mig då börja med den lilla ’rariteten’ i sällskapet. För, där finns ju faktiskt ytterligare en B-sida som inte fanns med på albumet. Om man vänder på tredje och sista singeln Young Europeans så hittar man den här, inte varje dag som ”Tryggare kan ingen vara” dyker upp i popsammanhang…

+1 – Spridd för vinden
(Thoth)
1985, EMI Svenska
Producerad av Harpo

Och så ett albumspår. Troligen har de flesta inte hört eller lyssnat på den här alltför många gånger de senaste 30 åren. Här är P.I, skriven gitarristen Sputnik…

+1 – P.I
(Sputnik)
1985, EMI Svenska
Producerad av Harpo

Uppföljare till Nevermore var (I Don’t Wan’t To Be Left Alone) Tonight, som i alla fall jag tyckte var minst lika bra som den stora hiten. En 9:e plats på Trackslistan blev det som bäst, men det som också skiljde den här från föregångaren var att den fick en video, vilken jag inte kan minnas att jag har sett förut…

 +1 – (I Don’t Wan’t To Be Left Alone) Tonight
(Thoth)
1985, EMI Svenska
Producerad av Harpo

Och så till sist då, den där tredje singeln, och tillika titelspåret från albumet. Såg att den saknades på YouTube, och eftersom jag ser det som min mission att fixa sånt, så gjorde jag det nu…

+1 – Young Europeans
(Thoth, Harpo)
1985, EMI Svenska
Producerad av Harpo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *