Rational Youth – In Your Eyes (från ”Heredity”, 1985)

 

Jag måste erkänna att jag inte har haft jättebra koll på Rational Youth tidigare, men nu när jag har en anledning så bra som någon att fördjupa mig i deras karriär och alster, så inser jag med viss förvåning att de inte alltid varit ett synthpopband. Andra fulllängdsalbumet Heredity från 1985 var mer pop, ja till och med ”rock” i vissa delar, och jag som ju som bekant är mer av ett popsnöre än egentlig synthnisse, går igång på alla cylindrar. Dock ska sägas att Tracy Howe själv ser på det där albumet som en ”kapitulation inför musikindustrin”, så det är viktigt att poängtera att 2016 är Rational Youth ett klassiskt synthband och inget annat :)

In Your Eyes nedan släpptes redan 1983 på minialbumet Rational Youth, men dök alltså upp även på 1985 års album – i en rejält omstöpt version, och här placerar vi Rational Youth nånstans mellan AOR och Elvis Costello i skivhyllan…

Rational Youth – In Your Eyes
(Komoda/Howe)
1985, Capitol Records
Producerad av Tracy Howe och Dee Long

Missa inte BeatboxLive med bl a Rational Youth, den 15 oktober. Biljetter fr o m 29 april: FB Event / Websida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *