B-sidevaganza med Ricco, Trixie och Fingerprints!

 

Japp, dags igen för en B-sidevaganza, d v s ett gäng låtar som vi har kunnat hitta på undersidan av någon ofta ganska så välbekant singel, i varje fall i denna lilla värld av svenska poppärlor…

 

13 - Ricco - What am I supposed to doRicco – What am I supposed to do

Låt oss börja med denna favorit här på bloggen. Eller rättare sagt, dessa favoriter. Detta är ju inte bara ännu några njutningsbara minuter tillsammans med Richard ”Ricco” Evenlind, det är också en Anders Hansson-låt och produktion, från den tid då han ju också satsade på en solokarriär som Love C.A och släppte ifrån sig en hel radda av sina kanske bästa låtar.

Som synes på bilden så var detta alltså B-sidan på singeln On a sunny day, en av många sorgligt förbisedda pärlor på den svenska pophimlen. Mycket nöje! Och missa för all del inte att fördjupa i mina tidigare inlägg om Richard – här och här.

Ricco – What am I supposed to do
(Anders Hansson)
1991, Sonet Grammofon
Producerad av Anders Hansson

[wpdevart_youtube]wxMYJhDwZlY[/wpdevart_youtube]

 

- - - - B-sidevaganza - x - Fingerprints - What can I sayFingerprints – What can I say

Ännu en gång så dyker dessa herrar upp när det är dags för B-sidevaganza. All heder åt de här banden som satte det i system att lägga en ”unik” låt på baksidan av singlarna. Jag menar, vad ska vi egentligen med en instrumental eller singback-version till?

Just i det här fallet är det dock lite speciellt, för på Fingerprintsdebuten Don’t you wanna… (Get to know me) så är det just nån sorts instrumentalare som ligger på baksidan (även om den av någon anledning kallas ”Mega-Mix”), men på 12:an finns denna som andraspår på B-sidan. Mig veterligen är alltså What can I say inte utgiven någon annanstans än på baksidan på en maxisingel som jag misstänker att inte många människor i världen har införskaffat. Dessutom är låten skriven av Pär Gustafsson, trummis i såväl Licence som Sidewalk, d v s de band som vi tidigare konstaterat var ”upprinnelsen” till Fingerprints. Och var det inte t o m så att han faktiskt var med fullt ut även här i början av detta projekt?

Fingerprints – What can I say
(Pär Gustafsson)
1988, Vanity Records
Producerad av Fingerprints 

[wpdevart_youtube]4shDE5dDD90[/wpdevart_youtube]

 

- - - - B-sidevaganza - x - Trixie - Won't You Pick Up The PhoneTrixie – Won’t you pick up the phone

Ännu en favvokombo på beatbox.se (Kolla här vad som tidigare skrivits om dem) Anders (bl a med förflutet i Page) och Micke var ju båda med i ”Mark II” av Shanghai, och gick sedan vidare tillsammans med sångerskan Ragnhild Røstad och bildade Trixie. Ett gäng singlar och kanske ett av svensk pops allra mest underskattade album blev det på Bert Karlssons ”popetikett” Eurozont.

Några unika B-sidor hade de också, bl a Listen to your heart som jag plockade fram här, samt denna, på baksidan av Gessle-skrivna From head to toe. Och visst, det här är ju inget annat än en för tiden lekfull remix på låten 1..4..5..6..9, men jag ger den ett eget liv nu..

Trixie – Won’t you pick up the phone
(Eliasson, Ellgren)
1989, TMC/Eurozont
Producerad av Anders Eliasson och Michael Ellgren

[wpdevart_youtube]_FpzeR78uBk[/wpdevart_youtube]

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *