Plastic By Association – a secret revealed!

 

Jag har ju för vana att kommentera kring hur ofantligt lång tid det tar mellan inläggen här inne, men det tänker jag inte göra nu ;-) Så, vad har vi att bjuda på idag då? Plastic By Association? Ja, gott folk, det säger mig precis lika lite som det säger er. Eller nej, det gör det ju inte. Jag har en låt och jag har en medlem och ett förnamn. Det ni. 

plasticbyassociationÄr det någon som minns Björn Frankel? Eller kort och gott Frankel? Jag skrev om honom här för några år sedan, och var då väldigt frågande och svävande om vem han var, och om artisten Frankel verkligen var svenske Björn som alltså isf släppte ett gäng synthpoppiga eurodiscosinglar i Tyskland i mitten av 80-talet? Det har jag sedan dess fått bekräftat, och jag har sedan dess också fått veta att han i modern tid arbetat i musikbranschen och att han för 6-8 år sedan hade ett band som hette – Plastic By Association. Sångaren som vi ser och hör i videon heter enligt uppgift Fredrik, men med tanke på hur liten den här världen av svenska synthpoppare verkar vara, så kanske någon i läsekretsen vet mer än så? Han är ju ändå på bild! :)

If You Change Your Mind verkar vara det enda alster som färdigställdes inom ramen för Plastic By Association och publicerades på YouTube i december 2008. Då färdigställdes också en promoskiva. Sen då? Ja, på YouTube-kanalen finns också en video preview för Someone’s Got A Broken Heart, som där sägs skulle komma hösten 2010. Men, eftersom video previewen för det första är helt utan ljud (!?) och det för det andra aldrig verkar ha blivit något av den där releasen, så vet vi ingenting alls om den låten…

Så ja, aningens mer vetande, men fortfarande också väldigt frågande när det kommer till Björn Frankel. Här är i alla fall Plastic By Association med If You Change Your Mind, en i mitt tycke riktigt bra låt som förtjänade ett bättre öde än att bara ligga bortglömd i ett hörn av YouTube med drygt ca 550 visningar på 8 år…

PS. Omslaget? Det gjorde jag nu med hjälp av en skärmdump från videon… :P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *