Grattis till Beatbox.se! 4 år idag!

 

Anfäkta och anamma! Klang och jubel! Idag är det på dagen fyra år sedan som det första musikinlägget publicerades på Beatbox.se! Jag hade hållit på i några veckor och försökt få till det hela, och faktiskt redan publicerat en version före jul, men den plockade jag ner igen och började om ”från början”. Istället blev det alltså Trettondagen 2013 som vi betraktar som födelsedagen för detta lilla hobbyprojekt.

För det är vad det är, om nu någon nytillkommen läsare undrar, Beatbox.se är ett enmansprojekt som undertecknad fixar och donar med i mån av tid och inspiration.

Tanken med bloggen där för fyra år sedan var att jag på något sätt skulle få utlopp för passionen för min älskade 80-talsmusik, med fokus på det jag gillade och gillar, och med utgångspunkt från min egen skivsamling. Och visst finns den grundtanken fortfarande kvar – där finns fortfarande massor av musik i det dammiga hörnet som väntar på att få en ny chans i ”rampljuset”.

Men, mycket har också förändrats på de här åren. Från början skrev jag som sagt om mina gamla vinylsinglar, oftast de bortglömda svenska, men även en del europeisk italo, synthpop och annat bra. Dock bestämde jag mig ganska snart för definitionen att ”80-talsmusik inte behöver vara gjord på 80-talet”, vilket också var ursäkten för att redan i slutet av januari 2013 för första gången skriva och tipsa om ItaLove under parollen ”svensk Beat Box av idag”. Kul, inte minst med tanke på vad som har hänt sedan dess. Idag utgör ju nämligen den delen; att hitta, tipsa om och i viss mån promota, ny musik i ”Beatbox.se-genren”, en betydande andel av den tid jag lägger ner på bloggen.

”Bloggen” förresten. Faktumet att konceptet har vuxit från att som sagt bara skriva lite om mina skivor till att idag också omfatta nyhetstipsande och som bekant sedan i höstas även livearrangemang (vem hade trott det för fyra år sedan…) har inneburit att jag allt oftare endast ”tillåter” mig att göra snabba Facebook-publiceringar, naturligtvis då på bekostnad av själva grundidén om att det var här inne det skulle ske. Vad säger ni om det? Själv är jag lite kluven – jag vill ju både kunna vara snabb OCH grundlig ;-)

Men men, här står jag i alla fall idag – med en blogg som i praktiken vuxit till ett varumärke, med planer på fler livearrangemang samt med ett projekt som redan nu i vår, om allt går som det ska, kommer utmynna i ett första skivsläpp i egen regi. Var ska detta sluta? :)

Som jag sagt många gånger förr – all kärlek till alla er som läser, kommenterar och tycker till om det jag gör, och ett stort tack för all vänskap och inspiration som jag får – numera dessutom allt oftare ”IRL”, som det hette en gång i tiden :P

// Niclas

Just ja, så skulle vi ju fira födelsedagen också. För att illustrera lite av den utveckling som även Beatbox.se har tagit, så väljer jag en låt som jag älskade när den testades på Tracks, och som jag inte kunde förstå hur det var möjligt att den kunde missa listan. Under åren var den sedan förunnad endast oss som köpte singeln eller albumet när det begav sig, tills det kom ett samlingsalbum och tills den idag finns tillgängliga ”för alla” på Spotify. Visst var det bättre förr…men det finns idag också ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *