Så ska det låta! Eller så skulle det i alla fall låta då…när Robert Wells var ”popstjärna”.

 

Det har blivit mycket promotion och nyhetstips på sistone, och även om det ju är kul på sitt sätt, så är det ju det här som beatbox.se verkligen handlar om. In med näven i skivhyllan och plocka fram nåt som ingen egentligen är intresserad av ;-)

Häromdagen lade jag ut ett hörn av det ena av dessa två singelomslag och hintade om att jag skulle skriva om det. Min tanke var ju att det där hörnet (nedre vänstra på ”In The Park”) lika gärna kunde föreställa valfri tysk italosnubbe, men så lätt är det ju inte att förleda er, kära nördar. Det tog väl 15 minuter innan det började snackas om ”Så ska det låta” i kommentarerna, och tydligen var det min fablesse för Alpha Records som var ledtråden för min namne Niklas som kom på att det ju alltså var Robert Wells på bilden.

Och där är vi alltså nu, året är 1988 och vi är precis på randen till att unge Robert (26 år vid det laget) dras ner i Rhapsody in Rock-träsket för gott. Något år tidigare hade han haft en mindre hit (i varje fall på melodiradion och Svensktoppen, på Tracks floppade den…) med ”Upp på berget” och året innan deltog han i Melodifestivalen med ”Sommarnatt”, men här och nu var det alltså läge att försöka skaffa sig en riktig hit. Så, med ett sound som bl a påminner om svenska Visitors vid samma tid, och som idag  kategoriseras som Hi-Tech-AOR av nördar världen över, här är ”In The Park”. Den blev ingen hit, och på den vägen är det ju som sagt sedan…

Robert Wells – In The Park
(R.Wells)
1988, Alpha Records – ONESIN 082
Producerad av Robert Wells

[wpdevart_youtube]UaxaQXSR0Ws[/wpdevart_youtube]

Kommer du ihåg ”Upp på berget”? Testades som sagt på Tracks, den 6 december 1986 och skriven tillsammans med bl a dåvarande bättre hälften Annika ’Listan’ Jankell. Som kuriosa liksom…

Robert Wells – Upp på berget
(A.Jankell, R.Wells, S.Wigforss)
1986, Scranta Grammofon

[wpdevart_youtube]oyTeC3P4iWA[/wpdevart_youtube]

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *