Avenue – Imagination (1986)

En gammal favorit av den där sorten där det kändes som att man var den enda människan på jorden (förutom artisterna själva då) som hade hört låten och som gillade den. Men också en favorit av den där sorten som man glömmer bort, som liksom hamnar lite ”vid sidan av”, bl a för att den inte finns att lägga till världens bästa spellistor på Spotify :)

Vi snackar alltså om tyska Avenue, en duo bestående av brödraparet Georg och Martin Koppehele som jag i ärlighetens namn inte vet mer om än vad som går att läsa sig till på Discogs. Det blev med andra ord aldrig något stort av dem, vilket ju egentligen är en ren skandal med tanke på vilket upplägg de hade med debuten. 1986 var Armand Volker, och inte minst Michael Cretu, bland de absolut största producentnamnen i Europa, och här fick alltså bröderna Koppehele dessa två herrar att producera deras egenskrivna Imagination. Allt finns där, soundet, looken och en helt okej låt – men…jag vet inte hur den slog i hemlandet, men när den testades på Trackslistan (som vid den tiden var förhållandevis välvilligt inställd till den här typen av musik) så blev det kalla handen.

Avenue – Imagination
(Georg & Martin Koppehele)
1986, Ariola Eurodisc
Producerad av Michael Cretu & Armand Volker

[wpdevart_youtube]WCh-RiU5A4Q[/wpdevart_youtube]

Jag har i alla år trott att det här var det enda de släppte, men tack vare Discogs så breddades som sagt mina vyer häromdagen. Dock kan jag inte säga att jag är särdeles imponerad av uppföljaren/-arna. De lämnade nämligen det rent ’poppiga’ och hängde istället på i kölvattnet av t ex 16 Bit / Off (d v s det som senare blev Snap, läs här…) och släppte tolvan Mi Amore / Voice of Animals.

Avenue – Mi Amore
(Georg & Martin Koppehele)
1987, Ariola Eurodisc
Producerad av Avenue

[wpdevart_youtube]9OUU-y-K8KA[/wpdevart_youtube]

…och senare, närmare bestämt 1989, då under namnet Mr M.A.X, släppte de bl a den här. Har någon någonsin hört den? ;-)

Mr M.A.X – Max Headroom Calling
(Georg & Martin Koppehele)
1989, Polydor
Producerad av Avenue

[wpdevart_youtube]9q6LI3W76lg[/wpdevart_youtube]

1 thought on “Avenue – Imagination (1986)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *