E-Type + Stakka B – We Got The Atmosphere (1991)

 

”På förekommen anledning”, eller nåt sånt. Blev i vilket fall påmind häromdagen om att den här låten inte finns på YouTube, och att det då känns lite som min uppgift att åtgärda. Så, jag tar mitt ansvar.

Det vi snackar om är alltså det, mig veterligen, första utgivna alstret från herrar Eriksson & Renck. Jag har tidigare lagt upp och skrivit om deras gemensamma pärla Obey, som bl a fanns på soundtracket till Ha ett underbart liv, men den här är alltså äldre.

Jag minns så väl att jag köpte den här vinylsingeln helt olyssnad, troligen på Jannes Wax i Skövde :), tack vare att det stod att Ola Håkansson var Executive Producer. Vid den här tiden angavs han som det för det mesta som gavs ut i Sonet-sfären, och således hamnade också det mesta av det i mina skivhyllor.

Sunrise Records, som den här är utgiven på, var en kortlivad etikett där man med Alexander Bards vägledning ville vara lite ”yngre” och ”hippare” från Sonets sida. Katalogen fylldes med 90% Midi, Maxi & Efti, lite Chilly White samt den här. Ingen jättesuccé, kanske…

Men, succé eller inte, den här inhandlades som sagt ohörd, men det ångrade jag inte – och har inte heller gjort senare. Även om jag gillat mycket av det E-Type gjort senare på sin position som en av eurodancens konungar, så håller jag fortfarande den här som en av åtminstone hans fem bästa genom tiderna. Johan ”Stakka B(o)” Renck har å sin sida aldrig hört till mina större favoriter, så den här kvalar lätt in på topp i hans katalog…

Anders Wollbeck och nämnde Alexander Bard står för produktionen, och refrängen framförs förtjänstfullt av Paula Nielsen, vars storasyster Petra kanske är mer välbekant? Enjoy! Och ja, jag slänger med även B-sidans dub-version, bara för att jag tycker den svänger nåt alldeles våldsamt :)

E-Type + Stakka B – We Got The Atmosphere
(Eriksson-Renck)
1991, Sunrise Records – 7SOL-5
Producerad av Anders Wollbeck och Alexander Bard

[wpdevart_youtube]O9s7SrPuJ9U[/wpdevart_youtube]

[wpdevart_youtube]pghbzuQXrlM[/wpdevart_youtube]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *