Jag bara säger det, fatta vilket arbete och research som ligger bakom Schlagervännerna:s programserie med refuserade Melodifestivallåtar! Jag har själv bidragit med några små inspel, men de är bara parenteser i den massiva massa de har lyckats samla ihop! :-)

Avsnitt #2 avhandlar 80-talet, och även om jag inte håller med om vissa av Emils och Sofies betyg på låtarna (”Emily”, Filippa och Bitte är ju skitbra) samt att Bert Karlsson har fel (Style hade visst sjungit på svenska tidigare), så är t ex delen med Jonas Warnerbring helt fantastisk. Som French Revolution-fan blir man nästan tårögd ?? Och resonemanget om varför man inte verkade vilja ha med Sveriges bästa låtskrivare (Norell-Oson, såklart), är naturligtvis helt befogat ?

Lyssna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *