Hasse Carlsson – Natt i Venedig (demo, 1987)

Det här mina damer, herrar och andra, den här lilla historien är en riktig höjdare i mitt lilla universum. Jag misstänker att ni alla har full koll på Natt i Venedig med Baton Rouge, släppt på en Thyrén/Hansson-producerad Sonet-singel 1987. Den här alltså:

När jag skrev om den på bloggen för sju år sedan så resonerade jag om att låten var en ”cover” på en vid det laget outgiven Noice-låt (den dök senare upp som ”September” 1995) och för typ en vecka sedan riktades helt plötsligt ett nytt ljus mot ”frågeställningen”.

Journalisten Pernilla Gillback har släppt en bok Tonårsdrömmar – Noice, Hasse & jag där hon ”40 år efter Noice genombrott, och 17 år efter Hasse Carlssons död, utlämnande berättar om sina år med popidolen”. Kopplat till boken har hon även en blogg där hon alltså i förra veckan lade upp en svajig demo med Noice-sångarens demo av ”Natt i Venedig”. Peo Thyrén säger så här om demon: ”Ja den demon är jag väl bekant med, eftersom jag skrev texten till den. Inspelningen producerades av Anders Hansson, som även proddade Hasses andra soloalbum, och inspelningen gjordes i Europa Studios i Sundbyberg. Demon gjordes i ett försök att få med Hasse som soloartist i Mello 1987.”

Minns ni vad jag svamlade om i Schlagervännernas podd för en tid sedan? Precis, att ”Natt i Venedig” skulle kunna, men i alla fall borde, ha varit aktuell för Melodifestivalen. Yep, så var det :)

Natt i Venedig

2 thoughts on “Hasse Carlsson – Natt i Venedig (demo, 1987)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *