Baton Rouge – Natt i Venedig / När jag ser dig (1987)

Här är en, eller ja…två, personliga favoriter, så enkelt är det. Bandet, bl a bestående av Lars McLachlan, har jag tidigare presenterat, i samband med inlägget med singeln ”Gabriella”, men med den här releasen är de på topp :-)

A-sidans Natt i Venedig är skriven av Peo Thyrén och Hasse Carlsson (båda från Noice), och är som jag har förstått det en cover på en vid det laget outgiven Noice-låt – rätta mig om jag har fel. Den dök i alla fall upp som September på Noices comebackskiva 1995, och jag har inte kunnat hitta den på någon tidigare utgåva. Baton Rouges version är producerad av nämnde Thyrén tillsammans med Anders Hansson (bl a Secret Service).

Baton Rouge – Natt i Venedig
(Carlsson, Thyrén)

1987, Sonet Grammofon T-10240
Producerad av Peo Thyrén och Anders Hansson

 

På B-sidan hittar vi en annan pärla, också en form av cover. När jag ser dig spelades nämligen först in av Filippa Rundquist och skickades in, men ratades, till Melodifestivalen 1985. Den är skriven av Secret Service-hjältarna Ola Håkansson och Tim Norell, tillsammans med Peo Thyrén, och är i Baton Rouges en energisk ’italo-dänga’, till skillnad från Filippas version som tydligt hör hemma i ”Secret Service’s franska period” :-)

Baton Rouge – När jag ser dig
(Oson, Norell, Thyrén)
1987, Sonet Grammofon T-10240
Producerad av Peo Thyrén och Anders Hansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *