Inspirerad av ”inventeringen” av Alpha-singlar, så bestämde jag mig för att fixa lite med några av de mer okända låtarna, så att de en gång för alla får chansen att ”nå ut”. För ja, hur väl man än säkert försökte från bolagets sida vid releasetillfället, så av dessa blev det inte mycket…

Först ut är Sandra. Och låt mig bara först klargöra att det är något som gnager i mig när det gäller den här låten. Jag är liksom HELT säker på att jag hört den någon annanstans. Om inte med någon av dessa texter, så som sagt åtminstone själva låten. Den är skriven av Mats Hedström (medlem i Magnum Bonum, och inblandad i en hel massa projekt genom åren), och jag har kollat t ex Rat Bat Blues och Tommy Nilssons plattor vid den här tiden, vilka han bl a jobbade med. Men nej, jag kan inte hitta några spår av den.

Det samma gäller för övrigt även artisten. Sandra Majer var hennes fullständiga namn, och lite detektivarbete säger mig att hon verkar hört hemma i Värnamotrakten vid den här tiden, och att hon senare heter Fritzon i efternamn. Alltid nåt :) Nån som vet mer?

En trevlig popschlager är det i alla fall och inte minst ett litet guldkorn i Alpha-diskografin, som här mot slutet började bli tämligen ointressant, med indiepop, jazzpop och en väldig massa just Tommy Nilsson…

Sandra – Bara du / On The Run
(Mats Hedström, sv text Michael Nanini, eng text Nestor Geli)
1989, Alpha Records – ONESIN 096

 

 

2 thoughts on “Sandra – Bara du / On The Run (1989)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *