Några singlar från BOZZ – Peter Jezewski, House of Anderson och något helt obekant (1987-1988)

 

Jamen varför inte dänga till med några singlar till. Ni som följer mig på Facebook och/eller Instagram (det gör ni väl?) har sett att jag förutom genomgången av Alpha-singlar, ocså har fyllt mellandagarnas flöden med singlar från Eurozont, Glen Artist och BOZZ. Till att börja med, får jag väl säga :)

Och ja, då känns det ju inte helt ologiskt att komplettera med lite kompletteringar, d v s låtar bland dessa som av någon outgrundlig anledning saknas på YouTube – och då troligen också i de flesta människors medvetanden.


Peter Jezewski – Mondays

(P. Jezewski) Edition Liberty AB
p & c 1988 Grammofon AB Electra, Sweden | BOZZ – BOS 1009
Producerad av Ulf Wahlberg

Peter Jezewski lär ju inte behöva någon närmare presentation. Mellan 1977 och 1993 var han sångare i The Boppers, och har även efter det hållit karriären igång i samma genre, och då och då även tillsammans med  sina gamla vapendragare i bandet. Men redan 1988 gjorde han en soloavstickare, i form av det något poppigare albumet med det passande namnet ”Pop”, tillsammans med en av bloggens favoriter, Ulf Wahlberg. Det blev väl ingen större succé, även om singeln ”Run To Your Love” har levt kvar i Peters repertoar genom åren. Första singeln var alltså ”Mondays”.

 


House of Anderson – A Summer Girl

(Janne Andersson)
p & c 1987 Grammofon AB Electra, Sweden | BOZZ – BOS 1002
Producerad av Andrew Jansen, HouseWork Productions

Janne Andersson (Mona Sahlins brorsa, ni vet) hade under den tidigare delen av 80-talet konstellationen JaPop som sitt alter ego, men under åren 1985-1988 satsade han internationellt under namnet House of Anderson. ”A Hunter is a Hunter” nådde viss framgång, om jag inte minns fel, men singlarna som följde efter det självbetitlade albumet 1985 floppade rätt hårt. Här är B-sidan (en lite längre version av A-sidan) på en av dem.

 


Perfect Spy – Yeah We Know

(Perfect Spy) Edition Liberty
p & c 1988 Grammofon AB Electra, Sweden | BOZZ – BOS 1010

Och så till sist en singel på BOZZ-labeln som jag vet precis så här mycket om.

Men troligtvis är den svensk, och det gör ju att man blir lite extra nyfiken, eller hur? Här är B-sidan, som även det är en förlängd version av A-sidan.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *