Vi väntar på Top Gear S4, del 2 | Peter’s Pop Squad – bästa parentesen

Vad då ”bästa parentesen”? Ja, har du inte läst min artikel om Peter’s Pop Squad från 2015? Den som hette: Peter’s Pop Squad – en parentes att uppmärksamma! Egentligen sades nog det mesta redan i den artikeln, och inte minst i kommentarerna efteråt, där jag fick hjälp att reda ut både det ena och det andra. Läs! :)

Peter’s Pop Squad var ju kortfattat alltså Peter och Nanne Grönvalls (fast Nanne hette fortfarande Nordqvist då…) kortlivade projekt mellan Sound of Music och One More Time under 1989-1990, där sången sköttes av Nanne, Maria Rådsten (som ju sedan ”stannade kvar” i One More Time) och Cecilia Ringkvist. Det blev bara två singlar från Peter’s Pop Squad, på Lasse Holms Big Bag-label, även om ett helt album spelades in, vilket ju är ett mönster vi känner igen när det gäller en rad svenska ”Beatbox.se-artister” just vid den tiden (Uffe Söderberg, Small Talk, Blue Machine, Paul Rein m fl).

För min del kan jag inte minnas att jag nånsin sett någon av Peter’s Pop Squads låtar framföras, men nu har jag det :) Båda singellåtarna kördes i Top Gears fjärde säsong, som ju alltså har premiär på julafton. Men redan nu då, exklusivt på Beatbox.se, här är Have You Heard från avsnitt 2 och Strangers in the Night (Tonight) från avsnitt 16, på dagen 31 år senare…

 

Peter’s Pop Squad – Have You Heard (Top Gear, 14 sept 1990)

 

Peter’s Pop Squad – Strangers in the Night (Tonight) (Top Gear, 21 dec 1990)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *